17 Eylül 2015 Perşembe

Havuçlu Bezelyeli Pilav Tarifi

Havuçlu Bezelyeli Pilav Tarifi:
Pilav öğünlerimizde mutlaka bulunan ana yemeğin yayında sunulan vazgeçilmezlerimizdendir.
Pilavı sade olarak tereyağlı tüketmek her zaman favoririmdir ama sebzeli olarak tüketmek isteyenlere havuçlu bezelyeli bol tereyağlı pilav tarifimiz var bugün için menünüze. Yemek yapmayı bilen bir çok kişi biliyordur ama yeni başlayanlara güzel tane, tane lezzetli bir pilav oluyor.
Havuçlu Bezelyeli Pilav İçin Malzemeler:
1 kase pirinç
1 kase bezelye
1,5 havuç
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı mısırözü
1 çay kaşığı yarısı kadar karabiber
Tuz
2 kase  et suyu
Veya 2 adet et bulyon





Havuçlu Bezelyeli Pilav Hazırlanışı:

1-Bezelyeleri ben ilkbahar mevsiminde ayıklayıp yıkadıklarımdan kullandım haşlamama gerek kalmadı.

2-Pirinci 12 dakika ılıktan biraz daha sıcak olacak kadar sıcak ve tuzlu suda bekletelim.

3-Havuçları yıkayalım soyalım ve üzerine çıkacak kadar su ile haşlayalım.

4-5 dakika yeterli oluyor kaynamaya başladıktan sonra.

5-Pirinçleri yıkayalım ve süzgece alalım 5 dakika süzgeçte bırakalım suyu süzülmesi için kase içine alalım

6-Tereyağını ve sıvıyağı tencere alalım, iyice ısınınca üzerine pirinç alalım 6-7 dakika yağda kavuralım.

7-Üzerine haşladığımız havucu, yıkadığımız bezelyeyi, tuzu ilave edelim.

8-Üzerine  sıcak suda erittiğimiz et bulyonlar ile ilave edelim.

9-Üzerine karabiber serpiştirelim ve pilavı karıştırıp kısık ateşte pişirelim.

10-Göz, göz olan pilavın altını kapatalım, üzerine havlu peçete ile dinlendirelim, 10 dakika sonra servis hazır.

11-Bekletmeden servis yapın yoksa aşırı soğursa tereyağı tadı soğuduğu için iyi olmayacaktır.


12-Yanında yaz türlüsü iyi gider afiyetle.

0 yorum:

Yorum Gönder