İncir Reçeli Tarifi
İncir Reçeli Tarifi:
Yaz mevsimi boyunca kış mevsimi boyunca ve yılın diğer
aylarında tüketeceğimiz mevsim meyveleri ve sebzelerinden kurutma, konserve, reçeller
hazırlarız. Bende bahçemde olan incirlerden dalından taze, taze incir reçeli
yapalım dedi. İncir reçelinin en tehlikeli yanı oğlun olmayan ve
dinlendirilmemiş incirlerden reçel yapmaktır. İncirin sütü kaşındırır ve
dalından kopararak yiyenler iyi bilir oğlun olmayanlar ağzı, dili, ve elleri
çok ciddi bir şekilde tahriş eder kabartır ve kaşındırır.
İncir Reçeli İçin Malzemeler:
15 adet incir
2,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
500 gr Paşabahçe cam kavanoz
Sıfır şişe kapağı
İncir Reçeli Hazırlanışı:
1-İncirleri yıkayıp kabuklarını soyalım. Derin 1 kabın içine
şekere yatıralım 3 saat buzdolabında bekletelim.
2-Tencereye incirleri dikkatli bir şekilde boşaltalım, üzerine
su ilave edip orta hararetli ocakta pişirmeye başlayalım.
3-Oluşan köpüğünü kevgir ile arada alalım reçelimizin torsu
oluyor bu bunu almazsak reçelde hoş olmayan görüntü ve köpürme aynı zamanda
bozulma gösterebilir.
4-15 dakikadan sonra olmuş mu? Diye cam veya porselen bir
tabağa çıkaralım bir kaşıkla şerbet alalım tadını ve kıvamını kontrol edelim.
5-Olan incir reçelini en önemli noktasına gelelim kışlık
yaptığım için ben sıfır kapak ve Paşabahçe kavanoz’u hazırladım iki adet havlu
peçete hazırlayalım.
6-Kaynamaktan aldığımız reçeli incirlerin şeklini bozmadan ben
kaşık ile incirleri tek, tek indirdim kavanoza yerleştirelim ve kenar
kısımlarını taşmışsa havlu peçete ile kurulayalım ve kapağı sıkıca kapatalım
elinizi yakmaya özen gösterin ben azıcık yaktık.
7-Reçel şişesini ters çevirelim ve soğuyana kadar oda
sıcaklığında bekletelim arzu ettiğiniz zaman tüketmek üzere hazır.
8-Ağzını açtıktan sonra buzdolabında muhafaza edelim afiyet
bal şeker olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder