İncir Reçeli Tarifi

İncir Reçeli Tarifi:
Yaz mevsimi boyunca kış mevsimi boyunca ve yılın diğer aylarında tüketeceğimiz mevsim meyveleri ve sebzelerinden kurutma, konserve, reçeller hazırlarız. Bende bahçemde olan incirlerden dalından taze, taze incir reçeli yapalım dedi. İncir reçelinin en tehlikeli yanı oğlun olmayan ve dinlendirilmemiş incirlerden reçel yapmaktır. İncirin sütü kaşındırır ve dalından kopararak yiyenler iyi bilir oğlun olmayanlar ağzı, dili, ve elleri çok ciddi bir şekilde tahriş eder kabartır ve kaşındırır.
İncir Reçeli İçin Malzemeler:
15 adet incir
2,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
500 gr Paşabahçe cam kavanoz
Sıfır şişe kapağı


İncir Reçeli Hazırlanışı:

1-İncirleri yıkayıp kabuklarını soyalım. Derin 1 kabın içine şekere yatıralım 3 saat buzdolabında bekletelim.

2-Tencereye incirleri dikkatli bir şekilde boşaltalım, üzerine su ilave edip orta hararetli ocakta pişirmeye başlayalım.

3-Oluşan köpüğünü kevgir ile arada alalım reçelimizin torsu oluyor bu bunu almazsak reçelde hoş olmayan görüntü ve köpürme aynı zamanda bozulma gösterebilir.

4-15 dakikadan sonra olmuş mu? Diye cam veya porselen bir tabağa çıkaralım bir kaşıkla şerbet alalım tadını ve kıvamını kontrol edelim.

5-Olan incir reçelini en önemli noktasına gelelim kışlık yaptığım için ben sıfır kapak ve Paşabahçe kavanoz’u hazırladım iki adet havlu peçete hazırlayalım.

6-Kaynamaktan aldığımız reçeli incirlerin şeklini bozmadan ben kaşık ile incirleri tek, tek indirdim kavanoza yerleştirelim ve kenar kısımlarını taşmışsa havlu peçete ile kurulayalım ve kapağı sıkıca kapatalım elinizi yakmaya özen gösterin ben azıcık yaktık.

7-Reçel şişesini ters çevirelim ve soğuyana kadar oda sıcaklığında bekletelim arzu ettiğiniz zaman tüketmek üzere hazır.


8-Ağzını açtıktan sonra buzdolabında muhafaza edelim afiyet bal şeker olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar