Fırında Kaşarlı Patlıcan Tarifi

Fırında Kaşarlı Patlıcan Tarifi:
Kızartılmış patlıcan ile yapılan birçok tarif var yaz mevsimine en çok patlıcan yemekleri yakıştığını düşünüyorum tüm sebzeleri severim ama patlıcan ayrı bir yeri vardır. Kızartın, közleyin, sade yapın, hiç fark etmez hepsinde ayrı bir lezzet verir ve öylede güzel olur kaç tane tarif var yaptığım bilmiyorum patlıcandan ama hepsini de ayrı, ayrı severim. Bugün sizlere patlıcanla kaşar buluşması ile yapılan enfes bir lezzet paylaşmak istiyorum canım arkadaşım Tülay hanım severek yaptığı tarifi bugün blogumuzda paylaşmak istemiş çok da iyi yapmış yemeklerine ve elinin lezzetine güvenen Tülay, hanım gerçekten döktürmüş bu gün bizde sofranintuzu ekibi olarak kendisine bu güzel tarif için teşekkür ediyoruz konuk yazar olarak da görmek istiyoruz kendisini blogumuzda buyurun tarife.
Fırında Kaşarlı Patlıcan İçin Gerekli Malzemeler:
4 adet kemer patlıcan
4 adet orta boy domates
1 baş sarımsak
1 adet soğan
Biber salçası
Rendelenmiş kaşar
Tuz
Kızartmak için sıvıyağ


Fırında Kaşarlı Patlıcan Hazırlanışı:

1-Patlıcanları yıkayalım ve üç veya dört eşit parçaya ayıralım sonrada uzunlamasına üç veya dört eşit parça halinde doğrayalım ve kızartmaya başlayalım.

2-Aynı anda sosunu da hazırlamaya başlayalım, soğanı ve sarımsağı ince olarak doğrayalım. Tavaya az miktarda sıvı yağ ile soteleyelim.

3-Üzerine kabuğu soyulmuş domatesleri yemeklik doğrayıp ilave edelim ve ağzını kapatalım domates yumuşayana kadar pişmesi için kısık ateşte bırakalım.

4-Kızarmış olan patlıcanları fırın kabına çıkarım her tarafına eşit gelecek şekilde yerleştirelim.

5-Kızartma işlemini bitince üzerine rendelenmiş kaşarı ilave edelim.

6-Fırına soğumadan sürelim, kaşarlar eriyip kızarana kadar fırında bırakalım.


7-Üstü kızaran kaşarlı patlıcanları fırından çıkaralım yemeğin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra hemen servis yapalım afiyet olsun yapanlara.

Yorumlar

Popüler Yayınlar