13 Ağustos 2015 Perşembe

Bayat Ekmekten Kurutulmuş Kıtır Ekmek Tarifi:

Bayat Ekmekten Kurutulmuş Kıtır Ekmek Tarifi:
Bayat ekmek sadece evdeki sorun değil aslında tüm dünyayı ilgilendiren ve günlük çöpe atılma miktarı ile her yıl milyonların çöpe gitmesini anlamına geliyor.  Ekmeği sizde çöpe atmak istemeyenlerdenseniz birkaç alacağınız önlemle azalta bilirsiniz. Günlük tüketiminizin dışında almaya özen gösterin. Sofrada ekmekleri yiyecekleri kadar almaları için aile bireylerine nedenleri ile anlatın. En önemlisi sanırım bayat ekmekleri nasıl en lezzetli halde yemek yaparım ve değerlendiririm diye elinizin altında ağız tadınıza yakın tarifleri sürekli olarak hazırlayarak bayat ekmeleri değerlendirip aynı zamanda çöpe gitmeden kurtarmış olursunuz. Ben bayat ekmekle pizza, pilav, çorba, börek için yapacağım hamurda, bayat ekmek ile çocuklarında çok severek tükettiği bayat ekmekli yumurta yapıyorum aklımda kalanlar bunlar.  Sizde değerlendirmek istiyorsanız buzdolabında tazeliğini koruyan pratik bir önerim var bugün bakalım beğenecek misiniz? Bu tarifi fırında da yapılabilir ama tavada daha pratik oldu daha öncede yapıyordum paylaşmak hiç aklıma gelmedi nedense bu güne kadar. Mercimek çorbası, domates çorbası ile harika oluyor.
Bayat Ekmekten Kurutulmuş Kıtır Ekmek İçin Malzemeler:
 Bayat ekmek
Cam kavanoz
Yapışmaz teflon tava


Bayat Ekmekten Kurutulmuş Kıtır Ekmek Hazırlanışı:

1-Bayat ekmekleri küp halinde doğrayalım.

2-Yapışmaz teflon tavaya altını kısalım ekmekler kuruyup kızarmaya başlayınca çevirelim.

3-Kurumuş ve kıtır, kıtır olacaklar çok kısa sürede.

4-Soğuyup yumuşamadan hemen kavanoza alalım ve ağzını sıkıca kapatalım.


5-Buzdolabında yerleştirelim tazeliğini 10-15 gün koruyor elinizin altında olan kıtır ekmekleri çorbalarınızın yanında servis yapabilirsiniz.

6-Omlet yapabilirsiniz bol baharatlı.

0 yorum:

Yorum Gönder