Zeytinyağlı Karışık Dolma Ve Sarma Tarifi
Zeytinyağlı Karışık Dolma Ve Sarma Tarifi:
Karışık dolma ve sarma yapmamın lezzeti bi ayrı oluyor tek
iç harç ile bir çok farklı sebze ve lahana ve yaprak sarması ile aynı tencerede
lezzetleri birbirine karışması ile oluşan lezzet doyum olmuyor aynı tabakta
biber, patlıcan, kabak ve yaprak sarması yapmak isteyenlere işte tarifi. Dolma
yapmanın tam zamanı pazarda ve manavlarda bütün malzemeler mevcutken akşam
yemeği için ne pişirsem diyenlere. Kalabalık misafirleri alacak olan kişiler bu
tarife bi göz atın derim.
Zeytinyağlı Karışık Dolma Ve Sarma İçin Gerekli Malzemeler:
500 gr dolmalık kabak
500 gr dolmalık patlıcan
350 gr dolmalık biber
300 gr yaprak (salamurada olabilir taze bulamayanlara
alternatif)
İç İçin:
Pirinç
Maydanoz
Soğan
Sarımsak
Domates
Biber salçası
Domates salçası
Zeytinyağı
Nane
Kimyon
Karabiber
Tuz
Üzeri için 1 yemek kaşığı zeytinyağı tuz ve sıcak su
Zeytinyağlı Karışık Dolma Ve Sarma Hazırlanışı:
1-Dolmalık biber, patlıcan, kabağı yıkayalım oyalım ve suyunu
süzmek için ters çevirelim.
2-Yaprakları haşlayalım ve onlarıda suyunu süzmek için kenara
alalım.
3-Pirinçleri yıkayalım, üzerine ince olarak doğradığımız
soğan, sarımsak, maydanoz, domatesi ilave edelim.
4-Salçaları, nane, kimyon, karabiber, zeytinyağı ve tuzu
ekleyelim ve iyice harmanlayalım.
5-Hazırladığımız iç ile malzemeleri dolduralım yaprakları
saralım ve mutfak için kullandığınız iple bağlayalım yaprakları bağlamakla servis
için alması kolay ve dağılmasını önlemiş olursunuz.
6-Domates ve kabak içleri ile ağızlarını kapatalım ve üzerine
yakın su ilave edelim( su biraz sıcak olursa iyi olur ama kaynar su ilave
etmeyin) zeytinyağını ve tuz atalım bir miktar kaynayana kadar yüksek ateşte
sonra en küçük ocağa alalım.
7-Yapraklar ve dolmalar yumuşayana kadar pişirelim.
8-Mutlaka dinlendirelim tabaklara tüm dolma çeşitleri ile
servis yapalım afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder