23 Temmuz 2015 Perşembe

Zeytinyağlı Karışık Dolma Ve Sarma Tarifi

Zeytinyağlı Karışık Dolma Ve Sarma Tarifi:
Karışık dolma ve sarma yapmamın lezzeti bi ayrı oluyor tek iç harç ile bir çok farklı sebze ve lahana ve yaprak sarması ile aynı tencerede lezzetleri birbirine karışması ile oluşan lezzet doyum olmuyor aynı tabakta biber, patlıcan, kabak ve yaprak sarması yapmak isteyenlere işte tarifi. Dolma yapmanın tam zamanı pazarda ve manavlarda bütün malzemeler mevcutken akşam yemeği için ne pişirsem diyenlere. Kalabalık misafirleri alacak olan kişiler bu tarife bi göz atın derim.
Zeytinyağlı Karışık Dolma Ve Sarma İçin Gerekli Malzemeler:
500 gr dolmalık kabak
500 gr dolmalık patlıcan
350 gr dolmalık biber
300 gr yaprak (salamurada olabilir taze bulamayanlara alternatif)
İç İçin:
Pirinç
Maydanoz
Soğan
Sarımsak
Domates
Biber salçası
Domates salçası
Zeytinyağı
Nane
Kimyon
Karabiber
Tuz
Üzeri için 1 yemek kaşığı zeytinyağı tuz ve sıcak su


Zeytinyağlı Karışık Dolma Ve Sarma Hazırlanışı:

1-Dolmalık biber, patlıcan, kabağı yıkayalım oyalım ve suyunu süzmek için ters çevirelim.

2-Yaprakları haşlayalım ve onlarıda suyunu süzmek için kenara alalım.

3-Pirinçleri yıkayalım, üzerine ince olarak doğradığımız soğan, sarımsak, maydanoz, domatesi ilave edelim.

4-Salçaları, nane, kimyon, karabiber, zeytinyağı ve tuzu ekleyelim ve iyice harmanlayalım.

5-Hazırladığımız iç ile malzemeleri dolduralım yaprakları saralım ve mutfak için kullandığınız iple bağlayalım yaprakları bağlamakla servis için alması kolay ve dağılmasını önlemiş olursunuz.

6-Domates ve kabak içleri ile ağızlarını kapatalım ve üzerine yakın su ilave edelim( su biraz sıcak olursa iyi olur ama kaynar su ilave etmeyin) zeytinyağını ve tuz atalım bir miktar kaynayana kadar yüksek ateşte sonra en küçük ocağa alalım.

7-Yapraklar ve dolmalar yumuşayana kadar pişirelim.


8-Mutlaka dinlendirelim tabaklara tüm dolma çeşitleri ile servis yapalım afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder