Tavuklu Fette Tarifi
Tavuklu Fette Tarifi:
Kültüre göre yemekler değişiyor içine giren malzemelerin
verdiği lezzetler her kültürün zenginliğini ortaya koyuyor. Misafirliğe
gittiğimiz evde ev hanımı arap kökenli olunca yemeklerde ona göre
hazırlanmıştı. İkramlık olark değil ana yemek olarak yapıldığını anlatan ve
tarifi sizinle paylaşmak istedim tarif gercekten ana yemek olmaya hak ediyor diyebilirim
zengin sosu ve malzemesi ile hazırlanan fette tavuk ve etli olarak yapılabilir.
Evdeki bayat ekmekler değerlendirmek için ayrıca güzel bir yemek. Ama kendi
ülkelerinde ince açılan arap ekmeği kullandıklarını dile getiren ev hanımı
yemeği sık olarak yapıldığını belirtti işte tarif.
Tavuklu Fette İçin Malzemeler:
2 adet tavuk but
1 kase nohut
Tuz
1, 5 pide ekmek (açma ekmek de olabilir)
Sosu için:
1,5 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı tahin
Kimyon
Tuz
Üzeri için:
Sıvıyağ
Tavuklu Fette Hazırlanışı:
1-Nohutu akşamdan ıslatın ve tavuk butları ile birlikte tuz
atarak üstüne çıkacak kadar su ile haşlayın.
Pide ekmeği küçük olarak doğrayın fırınlayabilirsiniz ama arkadaş
fırınlamamıştı.
2-Servis tabağına ekmekleri dizelim üstüne haşlanmış olan
nohutu ve ayıkladığımız tavuk etlerini yerleştirelim.
3-Tavuk suyunu hemen dökmeyelim servis yapacağımız zaman 5
dakika önce sıcak olan tavuk suyunu ilave edelim. (önceden hazırlamak
isteyenler için yoksa ekmek hamur hal alır ve tadı olmaz)
4-Üzerine bir kasede yoğurdu, tahin, tuz, kimyonu iyice karıştıralım.
5-Her şeyimiz hazır olduğuna göre tavuk suyunu ilave
edebilirsiniz 5 dakika suyu çekmesini bekleyin suyunu akın azla koymayın
ekmekler ıslanacak kadar yeterli.
6-Üzerine sosu gezdirelim en son olarak sıyıyağı iyice
ısıtalım ve üzerine gezdirelim en son olarak pul biber dökelim bekletmeden
servise hazır afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder