3 Temmuz 2015 Cuma

Sosyete Mantısı Tarifi

Sosyete Mantısı Tarifi: Sosyete Mantısı Nasıl Yapılır? Sosyete Mantısı Nasıl Pişirilir?
Mantının sosyete oluşunu sanırım tarifin pratik oluşundan diyorum ben sosyete mantısı dediler bizde deneyelim dedik tarif lezzeti harika oldu olmasına ama bizim benim elde açma mantının verdiği lezzet değildi tabi. Mantı ille elde açılmalı diye karar verdim tattıktan sonra. Mantı yapmanın pratik yolunu arayanlar yapabilir ve özellikle ara sıcak veya aperatif olarak sunulmalı bu tarif diye düşündüm kalabalık sofralara çok ideal tekli olarak sunumu ve görüntünün altındaki bilindik lezzet ile işte sosyete mantısı. Ramazan sofraları için ara sıcak olabilir bu tarif.
Sosyete Mantısı İçin Gerekli Malzemeler:
300 gr kıyma
2 adet soğan
1 tutam maydanoz
Pul biber
Kimyon
Tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 adet yufka
1 kase su
Üzeri İçin:
4 iri diş sarımsak
1 kase yoğurt
Tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
Nane
Pul biber



Sosyete Mantısı Hazırlanışı:

1-Kıymayı önce 2 yemek kaşığı su ve sıvı yağ iye pişirelim ütüne ince doğranmış soğanı ilave edelim.

2-Kavrulan soğanın üstüne pul biber, kimyon, ince doğranmış maydanoz ve tuz ekleyip harmanlayalım ve iç harcımız hazır.

3-Yufkaları fırça yardımı ile su ile ıslatalım ve dört parçaya bölelim.

4-Böldüğümüz her yufkaya bir miktar iç harç ekleyelim ve fazla sıkmadan saralım sonra gül şekli gibi içe doğru kıvıralım ve yağlanmış fırın tepsisine dizelim.

5-Tüm işlem bittiğinde 175 derece fırına sürelim ve üstü kızarana kadar pişirelim.

6-Servis yapacağımız kişinin tabağına veya tekli servis tabaklarına kişilik olarak yerleştirelim mantıları.

7-Yoğurda tuz ve sarımsakları ezip iyice karıştıralım.

8-Mantıların üstüne sarımsaklı yoğurttan ilave edelim.

9-Tereyağı ve pul biber ile sos hazırlayalım mantı ile en son buluşturduktan sonra kuru nane serpiştirelim ve servise hazır afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder