7 Temmuz 2015 Salı

Kabak Karnıyarık Tarifi:

Kabak Karnıyarık Tarifi:
Fırın yemekleri ayrı bir lezzetlidir yaz boyunca evlerde çok sık yapılan yemekler arasında olan karnı yarık bugün sizlerle kabaktan yapalım mı bayanlar. Kabak karnıyarık lezzeti biraz kabağın şirin tadı ile bütünleşiyor bol sarımsak ile tat kazanan yemek et ile sarımsak ile lezzetli bir aroma kazandı diyebilirim yapmak yaz boyunca sıkça yaparım ramazan iftar için hazırladım yanına cacık ve firik pilavı ile servis yaptım.
Kabak Karnıyarık İçin Gerekli Malzemeler:
6 adet küçük boy kabak
1 yemek kaşığı sıvıyağ
3 adet domates
3 adet biber
1 baş sarımsak
1 baş soğan
1 kase kıyma
1 adet kesme şeker
Tuz
Çorba kaşığı ucu ile biber salçası
Sos için:
 1 tatlı kaşığı domates salçası
1 kase su


Kabak Karnıyarık Hazırlanışı:

1-Kabakları yıkayalım ve ikiye ayıralım küçük kaşık ile içlerini çıkaralım ve kızartalım.

2-Kıymayı kavuralım üzerine sıvıyağı, ince doğranmış soğan, sarımsak, biberi ilave edelim. 

3-Sotelenince kabuğunu soyup ince doğradığınız domatesleri ilave edin ve biber salçasını, karabiber ve tuz ekleyip domateslerin pişmesi için ağzını kapatın 5 dakikaya hazır olacaktır.

4-Kabakları borcama yerleştirin hazır olan harç fırında da pişeceği için 5 dakika yeterli oluyor.

5-Hazır olan iç harca en son ince kıyılmış maydanoz ekleyip karıştıralım iç harcımız hazır, kabakların içine yeteri kadar koyalım ve üstüne biber ve domates serpiştirelim sarımsak arzu edenler kullansın.


6-Kaseye suyu, salçayı alalım ve karıştırıp kabakların içine taşırmadan ilave edelim 200 derece fırında 25 dakika pişirelim fazla soğumadan servis yapın. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder