3 Haziran 2015 Çarşamba

Yoğurt Çorbası Tarifi

Yoğurt Çorbası Tarifi:

Yaz aylarında çok olarak yapılan çorba soğuk olarak daha çok tüketilen tarifler arasında. Ekşimiş yoğurttan yapılan yoğurt çorbasının tadı ayrı bir lezzetli oluyor tabi. Terbiyesinde yumurta olmadığı içinde ayrıca birkaç gün buzdolabında koruyabiliyorsunuz.

Yoğurt Çorbası İçin Gerekli Malzemeler:

3 kase ekşi yoğurt

1 tutam nane

1 çay bardağı pirinç

8 bardak su

1 yemek kaşığı un

1 küçük boy kabak veya kabak

Tuz



Yoğurt Çorbası Hazırlanışı:

1-Yoğurt tencere alın üstüne unu ve bir miktar su ekleyin ve iyice karıştırın un açılınca kendini belli edecektir.

2-Pirinci yıkayıp tencere koyalım. Kabağı incecik olarak küçük, küçük doğrayalım tencere ilave edelim.

3-Ocağın altını yakın ve suyun diğer kalanını da ilave edin ve karıştırmayı bırakmadan kaynayana kadar başında durun.

4-Kaynamaya başlayan çorbanın başında bi 5 dakika daha bekleyin ve sonra kabak ve pirinçler açılana kadar pişirin.

5-Naneyi yıkayın ve yapraklarını ayıklayın çorbanın altını söndürdükten sonra ilave edin.


6-En son olarak çorba bir miktar soğuduktan sonra tuzunu ilave edin karıştırın servise hazır ister soğuk ister sıcak olarak tüketebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder