Yoğurt Çorbası Tarifi
Yoğurt Çorbası Tarifi:
Yaz aylarında çok olarak yapılan çorba soğuk olarak daha çok
tüketilen tarifler arasında. Ekşimiş yoğurttan yapılan yoğurt çorbasının tadı
ayrı bir lezzetli oluyor tabi. Terbiyesinde yumurta olmadığı içinde ayrıca
birkaç gün buzdolabında koruyabiliyorsunuz.
Yoğurt Çorbası İçin Gerekli Malzemeler:
3 kase ekşi yoğurt
1 tutam nane
1 çay bardağı pirinç
8 bardak su
1 yemek kaşığı un
1 küçük boy kabak veya kabak
Tuz
Yoğurt Çorbası Hazırlanışı:
1-Yoğurt tencere alın üstüne unu ve bir miktar su ekleyin ve
iyice karıştırın un açılınca kendini belli edecektir.
2-Pirinci yıkayıp tencere koyalım. Kabağı incecik olarak
küçük, küçük doğrayalım tencere ilave edelim.
3-Ocağın altını yakın ve suyun diğer kalanını da ilave edin ve
karıştırmayı bırakmadan kaynayana kadar başında durun.
4-Kaynamaya başlayan çorbanın başında bi 5 dakika daha
bekleyin ve sonra kabak ve pirinçler açılana kadar pişirin.
5-Naneyi yıkayın ve yapraklarını ayıklayın çorbanın altını
söndürdükten sonra ilave edin.
6-En son olarak çorba bir miktar soğuduktan sonra tuzunu ilave
edin karıştırın servise hazır ister soğuk ister sıcak olarak tüketebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder