11 Haziran 2015 Perşembe

Tereyağlı Pirinç Pilavı Tarifi

Tereyağlı Pirinç Pilavı Tarifi:

Pirinç pilavını tereyağlı olarak tüketmek sanırım en lezzetli pilavlar arasında olsa gerek. Pirinç pilavı bir çok hali vardır ama tereyağlı olanı bir başkadır tereyağını eğer gerçekten el yapımı bulursanız ayrı bir lezzeti olacaktır. Et, tavuk ve sebze yemekleri yanında yapacağınız güzel bir tarif. 

Tereyağlı Pirinç Pilavı İçin Malzemeler:

4 çay bardağı Osmancık pirinç

2 yemek kaşığı tereyağı

Tuz

8 çay bardağı sıcak su



Tereyağlı Pirinç Pilavı Hazırlanışı:

Pirinçleri ılıktan biraz daha sıcak su ile bir miktar bekletelim yıkayıp suyunu boşaltalım.

Tencereye tereyağını alalım ve eriyen tereyağının üstüne pirinçleri ilave edelim ve kavuralım.

Kavrulan pirinçlerin üstüne tuz ilave edelim ve sıcak suyu yavaş, yavaş ilave edelim.

Pirinçlerin kırılmaması için hemen karıştırmayın ve kaynamaya başlayınca karıştırıp ağzını kapatın.


Suyunu çeken pirinç pişmiştir bir müddet dinlendirelim ve servise hazır.

0 yorum:

Yorum Gönder