21 Haziran 2015 Pazar

Taze Kiraz Hoşafı Tarifi

Taze Kiraz Hoşafı Tarifi:
Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan yumuşak tadı ve lezzetli bir içecektir hoşafı kuru meyvelerden yapmaktansa tam mevsimi olan meyvelerden hazırlamak isteyenlere tarif. Ramazanda iftar sofralarında değil de sahur sofralarına daha çok yakışacak tarif. Sahurda geç kalmamak için akşamdan da hazırlayabilirsiniz tarifi.
Taze Kiraz Hoşafı İçin Malzemeler:
1 kase kiraz
1 kase şeker
2 kase su
2 adet karanfil



Taze Kiraz Hoşafı Hazırlanışı:

1-Kirazları iyice yıkayalım ve saplarını ayıralım çekirdeklerini çıkarılım. (tercih ederseniz kalabilir de çekirdekleri)

2- Tencereye kirazları dökelim üzerine şekeri ilave edelim ve 15 dakika kadar bekletelim.

3-Orta hararetli ocağa alalım üzerine suyunu ilave edelim şekeri eriyene kadar karıştıralım.


4-Kirazlar yumuşayınca hoşaf olmuştur demektir afiyet olsun.

Not:hoşaf olmaya yakın karanfilleri atın fazla bekletmeden içinden çıkarın yoksa yoğun kokusu izi rahatsız edecektir.

0 yorum:

Yorum Gönder