29 Haziran 2015 Pazartesi

Tavuklu Hünkar Beğendi Tarifi

Tavuklu Hünkar Beğendi Tarifi:
Geleneksel lezzetlerimiz arasında olan hünkar beğendi tavuklu olarak hazırladım. Tavuk eti ile patlıcanın buluştuğu tarif süt ile yumuşak bir tat kazanıyor. Ramazan boyunca yapabilirsiniz ama ana yemek olarak hazırlayacağınız tavuklu veya etli olarak ta yapabileceğiniz yemek kış mevsimimde tüketmek için tek yapmanız gereken patlıcanları yaz mevsiminden közleyip difrize atmanız olacak.
2 kişilik
Tavuklu Hünkar Beğendi İçin Gerekli Malzemeler:
1 adet tavuk göğsü
1adet arpacık soğan
1 dişsarımsak
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım tatlı kaşığı domates salçası
Tuz
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Beğendi İçin
2 adet orta boy patlıcan
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı un
3 yemek kaşığı süt
Tuz


Tavuklu Hünkar Beğendi Hazırlanışı:

1-Tavukları kuş başı olarak doğrayalım ve tencere alalım. 

2-Soğanı soyalım sarımsağı ve kekik ilave edelim üstüne 3 yemek kaşığı su ve sıvıyağı ekleyip ağzını kapatalım ve kısık ateşte pişirelim.

3-Patlıcanları ister fırında ister közde pişirelim ve kabuklarını soyalım küçük zar şeklinde doğrayalım.

4-Tereyağını tavaya alalım unu ekleyelim ve karıştıralım unun kokusu çıkacaktır.

5-Üstüne hızlı karıştırarak sütü ilave edelim yoğun kıvam almaya başlayınca patlıcanları ve tuzu ekleyelim ve iyice tatlarının birbirine karışması için harmanlayalım.

6- Son olarak kaşarı ilave edelim ve ocakta kısık ateşte 1 dakika kadar daha tutalım kaşarlar iyice erimesi için.

7-Bu arada pişmiş olan tavuk içinden sarımsak ve soğanı çıkaralım aroması içine geçmiş olacaktır. 

8-Üstüne biber ve domates salçası ilave edelim ve tuz ayarını yapalım.

9-Birkaç dakika daha soteleyelim ve beğendinin sosu hazır.

10-Gelelim servis yapmaya, servis tabağının altına beğendiyi yayalım üzerine hazırladığımız tavuk 
harcını yayarak değil toplu bir şekilde dökelim servis hazır afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder