Tavuklu Hünkar Beğendi Tarifi
Tavuklu Hünkar Beğendi Tarifi:
Geleneksel lezzetlerimiz arasında olan hünkar beğendi
tavuklu olarak hazırladım. Tavuk eti ile patlıcanın buluştuğu tarif süt ile
yumuşak bir tat kazanıyor. Ramazan boyunca yapabilirsiniz ama ana yemek olarak
hazırlayacağınız tavuklu veya etli olarak ta yapabileceğiniz yemek kış
mevsimimde tüketmek için tek yapmanız gereken patlıcanları yaz mevsiminden
közleyip difrize atmanız olacak.
2 kişilik
Tavuklu Hünkar Beğendi İçin Gerekli Malzemeler:
1 adet tavuk göğsü
1adet arpacık soğan
1 dişsarımsak
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım tatlı kaşığı domates salçası
Tuz
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Beğendi İçin
2 adet orta boy patlıcan
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı un
3 yemek kaşığı süt
Tuz
Tavuklu Hünkar Beğendi Hazırlanışı:
1-Tavukları kuş başı olarak doğrayalım ve tencere alalım.
2-Soğanı soyalım sarımsağı ve kekik ilave edelim üstüne 3 yemek kaşığı su ve
sıvıyağı ekleyip ağzını kapatalım ve kısık ateşte pişirelim.
3-Patlıcanları ister fırında ister közde pişirelim ve
kabuklarını soyalım küçük zar şeklinde doğrayalım.
4-Tereyağını tavaya alalım unu ekleyelim ve karıştıralım unun
kokusu çıkacaktır.
5-Üstüne hızlı karıştırarak sütü ilave edelim yoğun kıvam
almaya başlayınca patlıcanları ve tuzu ekleyelim ve iyice tatlarının birbirine
karışması için harmanlayalım.
6- Son olarak kaşarı
ilave edelim ve ocakta kısık ateşte 1 dakika kadar daha tutalım kaşarlar iyice
erimesi için.
7-Bu arada pişmiş olan tavuk içinden sarımsak ve soğanı çıkaralım
aroması içine geçmiş olacaktır.
8-Üstüne biber ve domates salçası ilave edelim ve
tuz ayarını yapalım.
9-Birkaç dakika daha soteleyelim ve beğendinin sosu hazır.
10-Gelelim servis yapmaya, servis tabağının altına beğendiyi
yayalım üzerine hazırladığımız tavuk
harcını yayarak değil toplu bir şekilde
dökelim servis hazır afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder