Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi
Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi:
Ramazan ayı boyunca sütlü, kolay, pratik ve soğuk bir tatlı
tüketmek isteyenler bu tarifte aradığınız her şey bir arada. En az 2 saat önce
hazırlamanız gerektiğini söylemek istiyorum biz önceden kestik biraz kıvam akıcı
oldu önceden hazırlarsanız daha donmuş kıvamı olacağı için servis ve lezzeti
artacaktır. Ramazan tatlıları arasında hazırlayacağınız tarif umarım
beğenirsiniz.
Sütlü İrmik Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler:
1 litre süt
1,5 bardak irmik
1 paket vanilya
1,5 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı sana margarin
Üzeri içi: tarçın
Sütlü İrmik Tatlısı Hazırlanışı:
1-Tencereye süt, şeker, irmik ve vanilyayı ilave edelim ve
karıştırarak pişirmeye başlayalım.
2-Pişmeye yakın olan irmiğin içine margarini ilave edelim ve
bırakmadan karıştıralım.
3-Göz, olmaya başlayan irmik hazır demektir.
4-Islak bor cama yayalım ve oda sıcaklığına gelmesini
bekleyelim.
5-Oda sıcaklığına gelen sütlü irmik tatlısı üzerine kapatalım
ve buzdolabında en az iki saat bekletelim.
6-Servis yapacağımız zaman üzerine tarçın serpelim ve istediğiniz gibi
dilimleyelim ve servis yapalım.
Yorumlar
Yorum Gönder