17 Haziran 2015 Çarşamba

Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi

Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi:

Ramazan ayı boyunca sütlü, kolay, pratik ve soğuk bir tatlı tüketmek isteyenler bu tarifte aradığınız her şey bir arada. En az 2 saat önce hazırlamanız gerektiğini söylemek istiyorum biz önceden kestik biraz kıvam akıcı oldu önceden hazırlarsanız daha donmuş kıvamı olacağı için servis ve lezzeti artacaktır. Ramazan tatlıları arasında hazırlayacağınız tarif umarım beğenirsiniz.

Sütlü İrmik Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler:

1 litre süt

1,5 bardak irmik

1 paket vanilya

1,5 su bardağı şeker

1 yemek kaşığı sana margarin

Üzeri içi: tarçın


Sütlü İrmik Tatlısı Hazırlanışı:

1-Tencereye süt, şeker, irmik ve vanilyayı ilave edelim ve karıştırarak pişirmeye başlayalım.

2-Pişmeye yakın olan irmiğin içine margarini ilave edelim ve bırakmadan karıştıralım.

3-Göz, olmaya başlayan irmik hazır demektir.

4-Islak bor cama yayalım ve oda sıcaklığına gelmesini bekleyelim.

5-Oda sıcaklığına gelen sütlü irmik tatlısı üzerine kapatalım ve buzdolabında en az iki saat bekletelim.


6-Servis yapacağımız zaman  üzerine tarçın serpelim ve istediğiniz gibi dilimleyelim ve servis yapalım.

0 yorum:

Yorum Gönder