2 Haziran 2015 Salı

Sade İçli Tavuk Doldurması Tarifi

Sade İçli Tavuk Doldurması Tarifi:

Tüm tavuktan hazırlayacağınız harika bir tarif diyebilirim özellikle ramazan boyunca misafirlerinize ve akşam kalabalık sofralar içinde yapılabilir lezzetli bir ana yemek olarak tercih edebilirsiniz. Tavuğu önceden soslarsanız daha iyi olacaktır. Tarifi güzel yürekli arkadaşım Nilüfer, hanımın yaptığını da not etmeden geçmeyeceğim ellerine sağlık güzel yürekli arkadaşım.

Sade İçli Tavuk Doldurması İçin Malzemeler:

1 Adet tavuk

1 Adet Fırın Poşeti

Tavuk Sos İçin:

3 çorba kaşığı yoğurt

2 çorba kaşığı mayonez

Yarın limon suyu

2 çorba kaşığı sıvıyağ

1 tatlı kaşığı pulbiber

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı kekik

1 tatlı kaşığı tuz

İç Pilav Malzemeleri:

2 su bardağı pirinç

2 yemek kaşığı arpa şehriye

2 yemek kaşığı sıvıyağ

Tuz

Tavuk Doldurma Hazırlanışı:

1-Öncelikle tavuğu iyice temizleyelim ve yıkayalım ve kenara alalım.Tavuğun sos malzemelerine geçelim.

2-Tavuğun sosu için derin bir kaba yoğurt, mayonez, sıvıyağ, limon suyu, pulbiber, karabiber, kekik ve tuzu ilave edelim tavuğu bu sosla iç ve dişini iyice yedirelim ve kenara alalım.

3-Pirinci 10 dakika sıcak tuzlu suda bekletelim ve yıkayıp süzelim.

4-Sıvıyağını ocağa alalım ve üstüne şehriyeleri ilave edelim ve  kızarınca üstüne pirinci ilave edelim.
Pirinci 5 dakika kadar soteledikten sonra tuz atalım ve tavuk iç pilavımız hazır.

5-Pilavı tavuğun içine dolduralım kaşık yardımı ile ve tavuğu fırın poşetine yerleştirelim ve fırın tepsisine alalım.

6-200 derecede tavuk pişene kadar pişirelim yaklaşık 45- 60 dakika arası yeterli olacaktır                 fırın pişirme süresine göre değişecektir.


7-Pişen tavuk poşetini aldığını’da tavuğun kendi suyunu bıraktığını göreceksiniz servis sunumu size kalmış artık afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder