Patlıcan Söndürmeli Karnıyarık Tarifi:
Patlıcan Söndürmeli Karnıyarık Tarifi:
Patlıcanları kızartmadan hazırlayacağınız karnıyarık yağsız
tüketmek isteyenler için harika bir tarif. Karnıyarık yapacak olanlar daha hafif
olarak tüketmek isteyenler varsa benim gibi bu tarifi deneyebilirler. Yaz sofralarına
yakışan bir yemek tarifi Antepli, canım arkadaşımdan aldım hadi buyurun mutfağa.
Patlıcan Söndürmeli Karnıyarık İçin Gerekli Malzemeler:
10 adet aynı boyda kemer patlıcan
3 adet yeşil birer
3 adet orta boy domates
2 adet soğan
1 baş sarımsak
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz
Sosu İçin:
1 çorba kaşığı domates salçası
1 talı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1,5 su bardağı su
Patlıcan Söndürmeli Karnıyarık Hazırlanışı:
1-Patlıcanları yıkayalım ve fırın teli üstüne koyup 200 derece
fırında pişirmeye bırakalım.
2-Hemen içini hazırlayalım tavaya zeytinyağı alalım üstüne
ince doğranmış soğan, sarımsak, ve yeşil biberi sadece soteleyelim üstüne küp
doğranmış olan domatesleri ilave edelim ve 5 dakika ağzı kapalı olarak
pişirelim.
3-Sönmüş olan patlıcanları alalım ve kabuklarını soyalım ve
aralarını karnıyarık gibi açalım fırın tepsisine dizelim.
4-Pişmiş olan iç harçtan patlıcanların içine yerleştirelim.
5-Sosu için 1 kaşık zeytinyağı suyu, biber ve domates
salçasını iyice ezelim ve tepsiye dökelim.
6-175 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirelim sıcak
olarak servis yapalım.
Yorumlar
Yorum Gönder