7 Haziran 2015 Pazar

Patlıcan Söndürmeli Karnıyarık Tarifi:

Patlıcan Söndürmeli Karnıyarık Tarifi:

Patlıcanları kızartmadan hazırlayacağınız karnıyarık yağsız tüketmek isteyenler için harika bir tarif. Karnıyarık yapacak olanlar daha hafif olarak tüketmek isteyenler varsa benim gibi bu tarifi deneyebilirler. Yaz sofralarına yakışan bir yemek tarifi Antepli, canım arkadaşımdan aldım hadi buyurun mutfağa.

Patlıcan Söndürmeli Karnıyarık İçin Gerekli Malzemeler:

10 adet aynı boyda kemer patlıcan

3 adet yeşil birer

3 adet orta boy domates

2 adet soğan

1 baş sarımsak

3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

Tuz

Sosu İçin:

1 çorba kaşığı domates salçası

1 talı kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

1,5 su bardağı su



Patlıcan Söndürmeli Karnıyarık Hazırlanışı:

1-Patlıcanları yıkayalım ve fırın teli üstüne koyup 200 derece fırında pişirmeye bırakalım.

2-Hemen içini hazırlayalım tavaya zeytinyağı alalım üstüne ince doğranmış soğan, sarımsak, ve yeşil biberi sadece soteleyelim üstüne küp doğranmış olan domatesleri ilave edelim ve 5 dakika ağzı kapalı olarak pişirelim.

3-Sönmüş olan patlıcanları alalım ve kabuklarını soyalım ve aralarını karnıyarık gibi açalım fırın tepsisine dizelim.

4-Pişmiş olan iç harçtan patlıcanların içine yerleştirelim.

5-Sosu için 1 kaşık zeytinyağı suyu, biber ve domates salçasını iyice ezelim ve tepsiye dökelim.


6-175 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirelim sıcak olarak servis yapalım.

0 yorum:

Yorum Gönder