9 Haziran 2015 Salı

Lor Peynirli Börek Tarifi

Lor Peynirli  Börek Tarifi:

Lor peynirinden hazırlayacağınız börek en doğal ürünlerle hazırlama fırsatı bulmuşken kaçırmak istemedim. Köye ziyaretimde fırın sobasında lezzetine lezzet katılan börek tüm malzemeleri de el yapımı ve kendi yetiştirdikleri ürünlerle olunca ayrı bir lezzeti oluyor işte en doğal hali ile lorlu börek tarifi.

Lor Peynirli  Börek İçin Gerekli Malzemeler:

2 kase lor peyniri

1 adet soğan

1 çorba kaşığı biber salçası

Maydanoz

Tuz

Karabiber

Hamuru için:

Ölçü kullanmadı annem.

1 miktar un

1 tatlı kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 tutam kuru toz maya

Ilık su yoğurmak için

Üzeri için:

1 yemek kaşığı sıvıyağ

2 yemek kaşığı yoğurt

Susam

Çörek otu







Lor Peynirli  Börek Hazırlanışı:

1-Hamuru öncelikle malzemeleri koyarak sonrasında ortasına havuz açalım ve ılık sudan azar, azar koyarak hamuru hazırlayalım.

2-Hamuru mayalanmaya bırakılım.

3-Çökeleği derin bir kaba alalım.

4-Soğanı ince olarak doğrayalım ve çökeleğin üstüne ilave edelim.

5-İnce olarak doğradığımız maydanozu ekleyelim.

6-Biber salçasını, tuzu ve 1 çay bardağı sıvıyağı da ilave edelim ve karıştıralım iç harcımız hazır.

7-Mayalanmış hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler keselim.

8-Kestiğimiz yumakları büyük olarak oklava ile açalım ve dört parçaya bölelim.

9-Kestiğimiz üçgen parçaların içine iç koyalım ve geniş köşesinden içe doğru saralım ve sonrasında 
kenar kısmından yuvarlak oluşturalım ve yağlanmış olan fırın tepsisine yerleştirelim.

10-Yoğurt ve sıvıyağı bir kasede çırpalım ve hazırlamış olduğumuz böreklerin üstüne sürelim.

11-Susam ve çörek otu serpiştirelim.


12-Fırında üstü ve altı kızarana kadar pişirelim azla soğutmadan servis yapalım.

0 yorum:

Yorum Gönder