22 Haziran 2015 Pazartesi

Kaysı Reçeli Tarifi

Kaysı Reçeli Tarifi:
Kaysı reçeli tam zamanı şeker pareler çıkmışken kışa hazırlık yapmak isteyenler aile kişi sayısına göre kahvaltılık ve pasta marmelat’ı olarak kullanabilecekleri kaysı reçelini yapması çok kolay olmasının yanında kaysının kokusu ve en doğal katkısız hali ile kahvaltı sofralarınız için hazırlamaya ne dersiniz. Kaysıyı tam mevsimi olduğu için ve kaysı seçerken tam oğlun olanları seçmeniz reçelinizin daha lezzetli olmasına neden olacaktır.
Kaysı çekirdekleri kullanmak isteyenler yapabilir ama ben tercih etmedim.
Kaysı Reçeli İçin Gerekli Malzemeler:
1 kilo kaysı
5 su bardağı şeker
5 su bardağı su






Kaysı Reçeli Hazırlanışı:
1-Kaysıları öncelikle yıkayalım ve çekirdeklerini çıkaralım.
2-Derin bir kaseye alalım üzerine şekeri ekleyelim.
3-2 saat kadar bekletelim ve tencereye alalım üstüne suyu ilave edelim.
4-Kaynamaya başlayınca köpüklerini kevgir ille alalım.
5-Şerbeti yavaş olarak koyuşmaya başlayacak ve kaysının kokusu tüm mutfağı saracaktır.
6-Çok kısa sürede pişti benimki soğumadan cam kavanoza boşaltalım ve sıfır kapak ile kapatalım ters çevirelim.
7-Soğuyunca kavanozu geri düz bir şekilde koyalım.
8-Kapağı açılmadığı sürece kendini koruyacaktır.

9-Kapağı açıldıktan sonra buzdolabında bitene kadar muhafavaza edebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder