17 Haziran 2015 Çarşamba

Firik Pilavı Tarifi:

Firik Pilavı Tarifi:

Firik buğdayların olgunlaşmaya başlamasının ardından ateşte pişirilen buğdaylardan baya bi zahmet ile hazırlanan pilavlık bulgur türüdür. Antakya mutfağında yöresel olan tarif farklı çeşitleri olan farklı tarif arayanlar ve eski tarifler arasında popüleritesini kaybetmeyen Antakya, mutfağında her zaman yapılan yemekler arasında. Ramazan boyunca kabul edeceğiniz misafirleriniz için farklı bir pilav yapmak istiyorsanız ve siz damak tadınıza bir yenisini daha eklemek istiyorsanız hadi mutfağa. Firik buğdayını internette online olarak satın alabilirsiniz ama hataya ziyaret edecekler tabi ki kapalı çarşısında öncesinde lezzeti deneyip sonrasında satında alabilir.

Firik Pilavı İçin Gerekli Malzemeler:

2 su bardağı firiklik bulgur

1 çay bardağı bulgur

1 çay bardağı şehriye

1 yemek kaşığı tereyağı

5 su bardağı et suyu

Tuz

Karabiber



Firik Pilavı Hazırlanışı:

1-Firiklik bulguru öncelikle yıkayalım üstüne çıkan buğday kırıntıları olacaktır süzelim.

2-Tereyağı, sıvıyağı ve şehriyeyi tencereye alalım.

3-Kızarana kadar pişirelim ve üstüne firik ve bulguru ve tuzu ilave edelim.

4-Bir miktar yağ ile buluşturalım ve üzerine et suyunu ilave edelim.

5-Ağır, ağır pişirelim bir süre dinlendirelim açılan firik buğdayını geriye kalan tüketmek.

0 yorum:

Yorum Gönder