12 Haziran 2015 Cuma

Fellah Turşusu Tarifi

Fellah Turşusu Tarifi:

Hatay mutfağında önemli bir yere sahip olan fellah turşusu yaz gelince çok sık yapılan bol sumak ile lezzet kazanan tarif kesinlikle çanakta yapılan domatesli pilav ile doyum olmayacak bir tarif. Fellah turşusunu bir çok tarifi vardır ama bugün sizlere çarliston biber ile tadına doyum olmayan bir yaz sofrasına layık içecek.

Fellah Turşusu İçin Gerekli Malzemeler:

500 gr çarliston biber (acı ve tatlı karışık)

4 yemek kaşığı sumak

1 yemek kaşığı kuru nane

Su

Tuz



Fellah Turşusu Hazırlanışı:

1-Öncelikle biberleri yıkayalım ve parmak kalınlığında doğrayalım ve kaynar suda haşlayalım.

2-Haşlanan biberleri soğuk suda soğutalım ve süzelim.

3-Sumak ve naneyi kaseye ilave edelim ve üzerine bir miktar su ilave edelim ve karıştıralım ekşiliğini kontrol edelim.


4-En son olarak biberleri ve tuz atalım karıştıralım servise hazır.

0 yorum:

Yorum Gönder