Fellah Turşusu Tarifi
Fellah Turşusu Tarifi:
Hatay mutfağında önemli bir yere sahip olan fellah turşusu
yaz gelince çok sık yapılan bol sumak ile lezzet kazanan tarif kesinlikle
çanakta yapılan domatesli pilav ile doyum olmayacak bir tarif. Fellah turşusunu
bir çok tarifi vardır ama bugün sizlere çarliston biber ile tadına doyum
olmayan bir yaz sofrasına layık içecek.
Fellah Turşusu İçin Gerekli Malzemeler:
500 gr çarliston biber (acı ve tatlı karışık)
4 yemek kaşığı sumak
1 yemek kaşığı kuru nane
Su
Tuz
Fellah Turşusu Hazırlanışı:
1-Öncelikle biberleri yıkayalım ve parmak kalınlığında
doğrayalım ve kaynar suda haşlayalım.
2-Haşlanan biberleri soğuk suda soğutalım ve süzelim.
3-Sumak ve naneyi kaseye ilave edelim ve üzerine bir miktar su
ilave edelim ve karıştıralım ekşiliğini kontrol edelim.
4-En son olarak biberleri ve tuz atalım karıştıralım servise
hazır.
Yorumlar
Yorum Gönder