23 Haziran 2015 Salı

Cevizli Rulo Güllaç Tarifi

Cevizli Rulo Güllaç Tarifi:
Ramazan ayı boyunca hafif bir tatlı atıştırmak isteyenler tabi ki sütlü tatlı tercih edenler. Geleneksel ramazan tatlıları arasında olan en çok ramazan ayında tüketilen güllaç yemesi güzel olduğu kadar yapması da çok pratik yaklaşık hazırlama süresi 15 dakika servis ise 30 dakika sürede yapabileceğiniz bir tatlı. Ramazan ayı boyunca birçok farklı çeşidini deneyeceğiniz güllaç tarifleri arasında rulo cevizli güllacı yapılışı.Biz çekirdek aile olduğumuz için ölçüleri baya az kullandım siz artırabilirsiniz kişi sayısına göre.
Cevizli Rulo Güllaç İçin Malzemeler:
8 adet güllaç yaprağı
2,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı şeker
Yarım paket vanilya
İçi için:
 1 su bardağı ince dövülmüş ceviz içi


Cevizli Rulo Güllaç Hazırlanışı:

1-Şeker, süt ve yarım paket vanilyayı kaynatalım soğumaya alalım.

(eger pastorize süt kullanıyorsanız şeker eriyene kadar kalması ılıması yeterli oluyor)

2-Güllaçların 2 adet olanını dört eşit parçaya bölelim.

3-Diğer iki parçayı sadece ortadan ikiye bölelim ve son iki adet olana hiç karışmayalım.

4-Öncelikle dört parçaya böldüğümüz güllaçları tek, tek ütüne sütü dökelim ve ceviz serpiştirelim ve saralım kenara alalım.

5-Diğer ikiye ayırdığımız parçaları sütle buluşturalım ve az önce kenara sarmış olduğumuz dört adet cevizli güllaçları dizelim ve kenarlarını içe bükelim ve saralım.

6-Yine kenara alalım. Son olarak diğer iki yaprağı yine süt ile buluşturalım yumuşayınca üzerine kenara aldığımız sarmış olduğumuz güllacı yine içine yerleştirelim ve kenarlarını bükelim saralım.

7-15 dakika üzerine streç film sararak buzdolabında bekletelim.

8-(Ben şerbetini kaynatmış ve soğutmuştum hemen servis yaptım buzdolabında bekletmedim.)

9-Keskin bir bıçak yardımı ile belli aralıklarla dilimleyelim ve servis tabağına alalım.


10-Üzerine geriye kalan süt ve ceviz ile süsleyelim ve servis yapalım.

0 yorum:

Yorum Gönder