Tencere Keki Tarifi
Tencere Keki Tarifi:
Tencere keki eski
zamanlardan bu güne tarifi korunan tarifler arasında yerini alıyor lastik
kıvamında bir kekiniz olmasını istemiyorsanız tarifi bire bir uygulamanız
gerek. Tencere kekinin püf noktası kısık ateşte ve ağzını açmadan pişirmeniz
gerek yoksa kekinizden istediğiniz sonucu alamazsınız.
2 tane yumurta
1,5 çay bardağı şeker
Yardım su bardağı süt
(ılık olması gerek)
Yarım su bardağı su (ılık
olacak)
1 çay bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 paket kakao
Tencere Keki Hazırlanışı:
Yumurta’ya bir çimdik tuz
atın ve yumurtanın kokusunu önlemek için çırpan ardından şekeri ilave edelim
köpürtelim.
2-Kek hamurunun üstüne ılık su, ılık süt, ve sıvı yağı ilave edelim 1
dakika mikserde çırpalım.
3- Unu dağınık bir şekilde
dökelim ve üzerine vanilya ve kabartma tozunu ekleyelim mikserde iyice
çırpalım.
4- sıra geldi kakao’ya
ekleyelim ve önce kaşıkla sonra mikserle çırpalım ve kekimizin hamuru hazır.
5- Yağlanmış kek kalıbına
dökelim ve ağzını bir bez ile kapatalım.
Kek kabınızın sığacağı
tencereye 2 su bardağı su ilave edelim sonrada kek kabımızı koyalım ve ocağın
altını kısık ateşe ayarlayalım.
Tencerenin ağzını
kapatalım ve 30 dakika en kısık ateşte pişirelim altını kapatınca üzerindeki havlu
bezi kaldıralım ve soğuyunca kekimizi kalıptan çıkaralım servise hazır.
Yorumlar
Yorum Gönder