24 Mayıs 2015 Pazar

Tencere Keki Tarifi

Tencere Keki Tarifi:

Tencere keki eski zamanlardan bu güne tarifi korunan tarifler arasında yerini alıyor lastik kıvamında bir kekiniz olmasını istemiyorsanız tarifi bire bir uygulamanız gerek. Tencere kekinin püf noktası kısık ateşte ve ağzını açmadan pişirmeniz gerek yoksa kekinizden istediğiniz sonucu alamazsınız.

 Tencere Keki İçin Gerekli Malzemeler:

2 tane yumurta

1,5 çay bardağı şeker

Yardım su bardağı süt (ılık olması gerek)

Yarım su bardağı su (ılık olacak)

1 çay bardağı sıvıyağ

2 su bardağı un

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1 paket kakao


Tencere Keki Hazırlanışı:

Yumurta’ya bir çimdik tuz atın ve yumurtanın kokusunu önlemek için çırpan ardından şekeri ilave edelim köpürtelim.

2-Kek hamurunun üstüne  ılık su, ılık süt, ve sıvı yağı ilave edelim 1 dakika mikserde çırpalım.

3- Unu dağınık bir şekilde dökelim ve üzerine vanilya ve kabartma tozunu ekleyelim mikserde iyice çırpalım.

4- sıra geldi kakao’ya ekleyelim ve önce kaşıkla sonra mikserle çırpalım ve kekimizin hamuru hazır.

5- Yağlanmış kek kalıbına dökelim ve ağzını bir bez ile kapatalım.

Kek kabınızın sığacağı tencereye 2 su bardağı su ilave edelim sonrada kek kabımızı koyalım ve ocağın altını kısık ateşe ayarlayalım.


Tencerenin ağzını kapatalım ve 30 dakika en kısık ateşte pişirelim altını kapatınca üzerindeki havlu bezi kaldıralım ve soğuyunca kekimizi kalıptan çıkaralım servise hazır.


0 yorum:

Yorum Gönder