21 Mayıs 2015 Perşembe

Pirinçli Patlıcan Tarifi

Yaz boyunca sıkça yaptığımız yemekler arasında pirinçli patlıcan yemeği tercih edebilirsiniz. Sebze yemekleri arasında sık olarak tüketilir. Hafif yemek arayanlara yapması basit ve lezzetli olan yemek yapmak isteyenler buyurun tarif.

Pirinçli Patlıcan İçin Gerekli Malzemeler:

1-1 adet büyük boy kuru soğan

2-4 diş sarımsak

3-1 adet kırmızı biber

4-yarım kilo kemer patlıcan

5-5 adet orta boy domates

6-1 çay bardağı pirinç

7-3 yemek kaşığı zeytinyağı

8-Tuz

9-Domates salçası ve biber salçası

10- 1 su bardağı sıcak su

Pirinçli Patlıcan Hazırlanışı:

1-Öncelikle patlıcanları küp olarak doğrayıp tuzlu suya alalım acısı çıkması için.

2- Soğanı doğrayalım biber ve sarımsakları ince olarak doğrayalım ve tencereye alalım kısık ateşte kavrulma başlayalım.

3-Domatesleri de yemeklik olarak doğrayalım ve hazır edelim.

4-Pirinçleri yıkayalım süzgece alalım.

5- Bu arada kavrulmuş olan soğanın üstüne biber ve domates salçası ilave edelim ve sote yapalım.

6- Üzerine önce patlıcanları dağınık bir şekilde sonra pirinçleri ilave edelim.

7- en son olarak domatesleri yayarak ekleyelim ama karıştırmayalım.

8-En son olarak üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyelim ve tuz atalım ağzını kapatalım kısık ateşte pişmeye bırakalım.


9-patlıcanlar yumuşayınca pişmiş demektir sıcak olarak servis yapın afiyet olsun.


0 yorum:

Yorum Gönder