27 Mayıs 2015 Çarşamba

Kabak Yatağında Kıyma Sote Tarifi

Kabak Yatağında Kıyma Sote Tarifi:

Taze kabaklarla hazırlayacağınız harika bir yaz yemeği. Yanında pilav ve cacık ile servis yapabilirsiniz ayrıca. Yaz boyunca sık olarak hazırlayacağınız tariflerden sadece birisi.

Kabak Yatağında Kıyma Sote İçin Gerekli Malzemeler:

6 adet kabak

Kızartmak için sıvıyağ

İçi İçin

300 gr kıyma

2-3 diş sarımsak

3 adet domates

1 baş kuru soğan

Biber salçası

Tuz

Karabiber

2 yemek kaşığı sıvıyağ

Üzeri İçin:

4 adet yeşil biber

1 büyük baş sarımsak


Kabak Yatağında Kıyma Sote Hazırlanışı:

1-Kabakları yıkayalım ve ortadan ikiye ayıralım ve içini kaşık yardımı ile çıkaralım ve kızgın yağda kızartalım ve fırın kabına alalım.

2-Diğer yandan ayrı bir tencereye kıymayı alalım ve kavurmaya başlayalım.

3-Soğanı ve sarımsakları ince olarak doğrayalım ve kavrulan kıymanın üstüne ilave edelim.

4-Kavrulan soğanın üstüne biber salçası ilave edelim ve üstüne yıkayıp kabuklarını soyduğumuz ince doğradığımız domatesleri ilave edelim karabiber ve tuz atalım ağzını kapatalım 5 dakika pişirelim.

5-Pişen iç harcı kabakların içine yerleştirelim ve üzerine soyulmuş sarımsak ve yıkanmış yeşil biberleri yerleştirelim ve üzeri kızarana kadar fırına sürelim bekletmeden.


6-20 Dakika pişirdiğiniz kabaklarınız servise hazır afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder