31 Mayıs 2015 Pazar

Fırında Yelpaze Patates Tarifi

Fırında Yelpaze Patates Tarifi:

Fırında patates ayrı bir lezzetli oluyor bol baharatla tatlandırdığım tarifi sade olarak tüketmek istemeyenler olabilir benim gibi. Fırında yelpaze patatesi yapacaklar eşit büyüklükte patates seçmelisiniz. Lezzetine doyamayacağınız harika bir tarif. Et veya çocuklu evlerde kızartma yerine iyi bir alternatif.Kişi sayısına göre artırabilirsiniz patates sayısını.

Fırında Yelpaze Patates İçin Gerekli Malzemeler:

1 kilo büyük boy patates

Tuz

3 yemek kaşığı sıvı yağ

Kimyon

Pulbiber




Fırında Yelpaze Patates Hazırlanışı:

1-Patatesleri yıkayıp ince olarak dilimleyelim ve fırın borcamına yerleştirelim.

2-Sıvıyağı, kimyon, tuz, ve pulbiberi iyice harmanlayalım ve patateslerin dilim aralarına ve üzerlerine iyice fırça ile sürelim.

3-Önceden ısıttığınız 200 derece fırında kıtır olana kadar pişirelim bekletmeden servise.


4-Et yemeklerinin yanında servis edeceğiniz yelpaze patatesi görümü ve tadı et yemekleri yanında doğru seçimlerinizden birisi olacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder