22 Mayıs 2015 Cuma

Elmalı Cevizli Kurabiye Tarifi

Elmalı Cevizli Kurabiye Tarifi
Aile toplantılarımızda eşşiz bir lezzetle adından bahsettirecek bir  tarif . Şimdiden afiyet olsun diyorum

Hamur Malzemeleri

-          1 adet yumurta

-          125 Gram oda sıcaklığında beklemiş tereyağı,

-          3 Kaşık yoğurt,

-          1 paket kabartma tozu ,

-          1 paket vanilya ,

-          2.5 su bardağı un

İç Harç Malzemeleri:

-          3 Orta boy elma ,

-          3 yemek kaşığı şeker,

-          3 yemek kaşığı ezilmiş ceviz,

-          1 yemek kaşığı tarçın,

       Pudra şekeri,

İç Harç Yapılışı:

1-Elmaları soyalım ve rendeleyelim . 

2-Teflon tavaya ekleyelim, üzerine şekerimizi ilave edelim .

3- Elmalar yumuşayana kadar  pişirelim ve elmalar yumuşadıktan sonra soğumaya alalım .

Elmalı Cevizli Kurabiye Hazırlanışı:


1-Hamur için yazdığım malzemeleri sırayla geniş  bir kabın içine alalım . 

2-Hamuru hazırlayalım. Daha sonra hazırladığımız hamuru ikiye bölelim . 

3-Böldüğümüz  hamuru un yardımı alarak ince bir şekilde  açalım . 

4-Açtığımız hamuru istediğimiz büyüklükte örneğin su bardağı yada çay bardağıyla yuvarlak hamurlar elde edelim . 

5-Elde ettiğimiz dairelerin  içerisine  hazırladığımız harçtan 1 tatlı kaşığı koyalım üzerini bir  diğer daire hamurla kenarlarını  bastırarak kapatalım.

6-Üzerine şekil vermek için çatal ve bıçak kullanabilirsiniz .(Ben işlemimi daha farklı yaptım ama size en kolay olanını anlattım. )

7-Hamurlarımız bitinceye kadar aynı işlemi devam ettirelim . 

8-Hazırladığımız unlu kurabiyelerimizi yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye aralıklı olacak şekilde  düzelim. 

9-Önceden ısıttığımız fırına verelim (180 derece ,pembeleşinceye kadar yaklaşık 25 30 dk )Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin.  AFİYET OLSUN ..!

0 yorum:

Yorum Gönder