Elmalı Cevizli Kurabiye Tarifi
Elmalı Cevizli Kurabiye Tarifi
Aile
toplantılarımızda eşşiz bir lezzetle adından bahsettirecek bir tarif . Şimdiden afiyet olsun diyorum
Hamur Malzemeleri
-
1
adet yumurta
-
125
Gram oda sıcaklığında beklemiş tereyağı,
-
3
Kaşık yoğurt,
-
1
paket kabartma tozu ,
-
1
paket vanilya ,
-
2.5
su bardağı un
İç Harç Malzemeleri:
-
3
Orta boy elma ,
-
3
yemek kaşığı şeker,
-
3
yemek kaşığı ezilmiş ceviz,
-
1
yemek kaşığı tarçın,
Pudra
şekeri,
İç Harç Yapılışı:
1-Elmaları soyalım ve rendeleyelim .
2-Teflon tavaya ekleyelim, üzerine
şekerimizi ilave edelim .
3- Elmalar yumuşayana kadar pişirelim ve elmalar yumuşadıktan sonra
soğumaya alalım .
Elmalı Cevizli Kurabiye Hazırlanışı:
1-Hamur
için yazdığım malzemeleri sırayla geniş
bir kabın içine alalım .
2-Hamuru hazırlayalım. Daha sonra hazırladığımız
hamuru ikiye bölelim .
3-Böldüğümüz hamuru
un yardımı alarak ince bir şekilde açalım .
4-Açtığımız hamuru istediğimiz büyüklükte örneğin su bardağı yada çay bardağıyla yuvarlak hamurlar elde edelim .
5-Elde ettiğimiz
dairelerin içerisine hazırladığımız harçtan 1 tatlı kaşığı koyalım
üzerini bir diğer daire hamurla
kenarlarını bastırarak kapatalım.
6-Üzerine
şekil vermek için çatal ve bıçak kullanabilirsiniz .(Ben işlemimi daha farklı
yaptım ama size en kolay olanını anlattım. )
7-Hamurlarımız bitinceye kadar aynı
işlemi devam ettirelim .
8-Hazırladığımız unlu kurabiyelerimizi yağlı kağıt
serdiğimiz tepsiye aralıklı olacak şekilde
düzelim.
9-Önceden ısıttığımız fırına verelim (180 derece ,pembeleşinceye
kadar yaklaşık 25 30 dk )Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin. AFİYET OLSUN ..!
Yorumlar
Yorum Gönder