3 Mayıs 2015 Pazar

Biberli Ekmek Tarifi

Biberli Ekmek Tarifi:
Biberli ekmek aile olarak severek tükettiğimiz börekler arasında beklide ilk sıralamada diyebilirim. Çok severek tükettiğimiz böreği fırında kolayca hazırlayıp pişiriyorum. Misafirlerim içinde sık olarak hazırladığım börek her zaman tam not almayı da başarır. Kermes için hazırladığım börek ayrı bir lezzetli oldu diyebilirim.
Biberli Ekmek İçin Gerekli Malzemeler:
2 adet hazır hamur fırından alabilirsiniz
250 gr çökelek
1 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı kekik
1 tutam ince kıyılmış maydanoz
1 yemek kaşığı susam
1 çorba kaşığı çörek otu
1 tutam Tuz

Biberli Ekmek Hazırlanışı:

1-Hamuru tek bir yumak yapalım ve tepsi büyüklüğünde kalın olarak açalım ve unlanmış fırın tepsisine yerleştirelim ve kenar kısımlarına doğru elimizle yayalım ki kenar kısımları boş kalmasın.

2-Üzerine iç harcı hazırlayalım.

3-Derin bir kabın içine tüm malzemeleri iyice harmanlayalım ve hamurun üstüne yayalım ve kesmeden fırına sürelim çok kısa sürede pişecektir.

4-Pişen biberli böreği kare olarak keselim ve sıcak olarak servis yapalım.

0 yorum:

Yorum Gönder