2 Mayıs 2015 Cumartesi

Bezelyeli Pirinç Pilavı Tarifi

Bezelyeli Pirinç Pilavı:
Yaptığım pilavlar arasından en çok bezelyeli olanı seven çocuklarım için tam mevsiminde olduğumuz taze bezelye ile hazırladım tabi sonuç harika tat ve lezzet ile sonuçlandı. Çocuklar bi tabak daha dedi diyebilirim. Bezelyeli pilava et suyu da ilave edebilir ama ben tercih etmedim olanlar kullanabilir tadına tat katacaktır.
Bezelyeli Pirinç Pilavı İçin Gerekli Malzemeler:
2 su bardağı ayıklanmış bezelye tanesi
1,5 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
3,5 su bardağı sıcak su
Tuz
Tercih edilirse karabiber
Bezelyeli Pirinç Pilavı Hazırlanışı:

1-Bezelyeleri çok az su ile haşlayalım.

2-Pilav için pirinçleri 10 dakika öncesinden ıslayalım yıkayalım ve süzgece alalım.

3-Tereyağı ve sıvıyağını eş zamanlı olarak tencereye alalım eriyen tereyağının üstüne haşlanmış süzülmüş bezelyeleri pirinçleri ekleyip iyice kavuralım.

4-Sıcak suyu ve tuzunu atıp göz, göz olana kadar pişirip demlendirelim ve servise hazır afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder