4 Mayıs 2015 Pazartesi

Bezelye Sulusu Tarifi

Bezelye Sulusu Tarifi
Çorba türleri arasında bulunan bezelye sulusu bezelyenin mis gibi taze kokusu ile sofralarınızda buluşması. Etli kıymalı tavuklu olarak hazırlayabilirsiniz ben bugün sade olarak hazırladım. Tabi ki yanında firikli veya etli bulgur pilavı süper gidecektir.
Bezelye Sulusu İçin Gerekli Malzemeler:
750 gr bezelye
1 adet küçük soğan
1 adet büyük boy havuç
2 adet büyük boy havuç
Domates salçası
Biber salçası
Tuz
Zeytinyağı
Sıvıyağ
Sıcak su
Varsa et suyu daha iyi olacaktır (ama hazır olanlardan değil ev yapımı)
Bezelye Sulusu Hazırlanışı:

1-Öncelikle bezelye havuç ve patatesleri yıkayalım.

2-Bezelyeleri ayıklayalım, havuç ve patatesleri soyup küçük küp halinde doğrayalım.

3-Soğanı olabildiğince ince olarak doğrayıp bir miktar zeytinyağı bir miktar sıvıyağ koyup kavuralım.

4- Kavrulan soğanın üstüne salçaları ekleyip üzerine bezelye, havuç ve patates ilave edelim ve bir miktar kavuralım ve üzerine su ilave edelim ve tuz atalım ilk kaynamada taşma yapabilir açık olarak pişirelim sonrasında ağzını kapatalım kısık ateşte 25-30 dakika kadar pişirelim sıcak olarak servis yapalım.

0 yorum:

Yorum Gönder