25 Mayıs 2015 Pazartesi

Bakla Kışlık Nasıl Hazırlanır

Bakla Kışlık Buzdolabına Nasıl Konulur:

Kışa hazırlık her mevsim ait ürünleri kurutarak veya pişirerek sonraki mevsimler için saklanır işte baklanın bol olduğu bu mevsimde kış ve ya daha sonra tüketmek için buzdolabına hazırlayacağız. Difrizi olanlar için daha çok ürünü taze olarak sonraki mevsimde tüketmek için bir çok evde hazırlık yapılır bazen konserveler bazen ise kurutularak saklanır işte pratik olarak elinizin altında hazır olacak baklayı dilediğiniz zaman tüketebilirsiniz.

Malzemeler:

2 kilo bakla

Tuz

Kaynar su



Bakla Derin Dondurucuya Hazırlanışı:

1-Baklaları öncelikle iyice yıkayalım ve süzgece alalım.

2-Baklaların ayıklayalım ipliklerini.

3-İnce veya kullanmak istediğiniz yemek için daha büyük veya daha küçük doğrayabilirsiniz.

4-Kaynar suya bırakalım tuz ilave edelim ve yumuşayana kadar pişirelim.

5-Süzelim ve suyunun iyice bırakması için bekleyelim.

6-Buzdolabı poşetlerine tüketeceğiniz miktar kadar yerleştirelim.

7-Tombik olarak yerleştirmeyelim poşete yayarak yerleştirelim buzdolabında fazla yer kaplar yoksa.

8-Ağzını kapatalım ve sonra kullanmak için buzdolabına difriz bölümünde 4-6 ay arasında tüketmek için hazır.


0 yorum:

Yorum Gönder