5 Mayıs 2015 Salı

Ankara Kebabı Tarifi

Ankara Kebabı Tarifi:
Kabarık olarak puf, puf yemek isteyenler için iç harcı pirinçli ve oldukça arlı olan tarif bol baharat sevenlere tercih edeceği değişik bir börek tarifi. Börek denilince akla ilk çökelek gelir ama bu tarifi yapınca fikirleriniz kesinlikle değişecektir. Ara sıcak olarak yapılabilecek harika bir tarif.
Ankara Kebabı İçin Gerekli Malzemeler:
1 paket milföy hamuru
250 gr kuşbaşı et
1 su bardağı pirinç
2,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tutam dere otu
100 gr kaşar rendesi
50 gr tereyağı

Tuz


Ankara Kebabı Hazırlanışı:


1-Pirinçleri pilavdan daha yumuşak olacak şekilde su ile haşlamaya koyalım.

2- Eti diğer taraftan tereyağında  kavurmaya alalım.

3-Haşlanmış pirinçleri suyunu süzelim ve kavrulmuş etin üzerine ilave edelim üstüne tuz ve karabiber ince doğranmış dereotu ilave edip harmanlayıp altını kapatalım.

4-Milföy hamurunu biraz tercih ederseniz açabilirsiniz ben açmadan yaptım iç harç koyup bir miktar rende kaşar serpelim kapatalım.

5-Fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirelim üzerine sıvıyağ sürüp önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirelim.

6-Sıcaklığı geçmesi için 5-7 dakika bekletelim servise hazır afiyet olsun.

7-Ben yumurta tercih etmedim üzerine sürmek için siz tercih edebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder