Zeytinyağlı Ot Tarifi

Zeytinyağlı Ot Tarifi:
İlkbahar kendini iyice hissettirmesinin ardından ot toplayalım dedik uzun zamandır dağlarda gezmeyi özleyenlerden biriyim. Omanos, dağlarının temiz yamaçlarında tüketilen otlardan harika ve organik olarak yemek hazırladım elimden geldiğince anneanne yöntemini kullandım pişirirken buyurun bakalım tarif işte. Organik pazarlarda ilkbahar mevsimi ile sizlerde bulabiliyorsunuz bunları helede köy pazarlarında gezmeyi sevenler mutlaka görmüştür.
Zeytinyağlı Ot İçin Gerekli Malzemeler:
750 gr ot
2 adet orta boy soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı biber salçası
Tuz
Servis için limon veya  yoğurt
 Zeytinyağlı Ot Hazırlanışı:

1-Otları önce çamurundan iyice arındırmak için derin bir kaba alalım ve su ile dolduralım 5 dakika bekletelim ve tekrar suyunu değiştirelim ardından sarı dallarını ve kök kısımlarından keselim ve ıspanak gibi ayıklayalım.

2-Ardından tekrar yıkayalım ve doğrayalım.

3-Tekrar yıkadıktan sonra tencereye alalım ve bir miktar tuz atarak haşlamaya alalım.

4-5-6 haşlanan otları süzgeçe alalım ve suyun altına tutalım elimizi yakmayacak sıcaklığa geldiğinde  suyunu sıkalım ve son hali için hazır.

5-Tavaya ince doğranmış soğanları ilave edelim ve pembeleşince üzerine biber salçasını ve tuzunu atalım otları ilave edelim ve iyice soteleyelim.

6-Tercihe göre yoğurt veya limon ile tüketmek gerekiyor İster limon sıkarak yiyin ister taze mayalanmış yoğurt ile tadına doyamayacaksınız afiyet olun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar