7 Nisan 2015 Salı

Tavuklu Salata Tarifi

Tavuklu Salata Tarifi:
Elle koparılarak hazırlanan salatalar damakta ayrı bir lezzet kazanır. Bıçak değmemiş yeşillikler vitamin değerini kaybetmeyeceğinden her zaman ön planda tutulmalıdır.Tam tadında lezzetli bir salatayı adım, adım elimden geldiği kadar anlattığım tavuklu salata tarifi her yemeğin yanında sunumu ve tadı ile bir harika.
Tavuklu Salata İçin Gerekli Malzemeler:
1 çay bardağı haşlanmış tavuk göğsü
4-5 dal marul iç yaprakları
1 adet kırmızı biber
1 adet küçük boy domates
2-3 dal maydanoz
Yarım limon suyu
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz

Tavuklu Salata Hazırlanışı:

1-Marulu ilkbahar mevsimi olduğumuz için mutlaka sirkeli suda en az 5 dakika bekletelim ve durulayalım.

2-Biberi yıkayalım ve ocakta közleyelim kabuğu soyalım ve ince ince doğrayalım. domatesleri yıkayıp küp olarak doğrayalım.

3-Marulları elimizle iri olarak elimizle iki yada üç parçaya bölelim ve servis yapacağımız tabağa alt zeminine yerleştirelim üstüne maydanozları yine elimizle uç kısımlarından koparalım ve yerleştirelim.

4-Üzerine doğranmış biber ve domatesleri serpiştirelim.

5-Teflon tavaya sıvı yağını alalım ve haşlanmış tavukları küp, küp olarak doğrayalım ve ocakta hafif tuzu baskın olacak şekilde 3 dakika kadar tavuk etlerini soteleyelim.

6-Salatanın üstüne yarım sıkılmış limon suyunu gezdirerek dökelim ve üstüne sotelediğimiz tavukları yerleştirelim ve servise hazır afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder