Sebzeli Fırın Kebap Tarifi

Sebzeli Fırın Kebap Tarifi:
Patlıcan kebabını bir çok kişi çok sever benim çocuklar patlıcanı çok tüketmeyi sevmiyorlar alternatif olarak onlara patlıcan kebabı lezzetinde içine patatesle ile hazırladığım aynı iç harç ile aynı kapta hem onların hem de bizim damak tadımıza uygun yemek çıkardım sofraya önemli olan çocuklarınızın severek yiyeceği lezzetli ve besleyici yemekler değimli zaten işte tarif.
Sebzeli Fırın Kebap İçin Gerekli Malzemeler:
300 gr kuzu veya dana kıyma
2 adet kemer patlıcan
4 adet orta boy patates
4 adet küçük boy domates
3-4 adet yeşil çarliston biber
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 adet soğan
1 baş sarımsak
Tuz
Kimyon
2 yemek kaşığı sıvıyağ



Sebzeli Fırın Kebap Hazırlanışı:

1-Kıymayı karıştırma kabına alalım üzerine robottan geçirdiğimiz sarımsak ve soğanı suyunu sıkarak koyalım üzerine pulbiber, kimyon, tuz ekleyelim ve iyice yoğuralım ve kenara alalım.

2-Sebzelerin hepsini yıkayalım ve patlıcanları pijama şeklinde soyup kalın şekilde doğrayalım.

3-Patatesleri soyup onları da kalın olarak dilimle yelim ve tepsiye sırası ile aralarına kıyma alarak yerleştirelim ve bir sıra patlıcan bir sıra patates kolayım üzerine elma dilimi kestiğimiz domatesleri ve biberleri yerleştirelim.

4-Domates ve biber salçasını su ile açalım ve üzerine gezdirerek dökelim sıvı yağı da tüm malzemelerin üzerine gelecek şekilde azar, azar ekleyelim ve fırına sürelim tüm malzemeler pişene kadar yaklaşık 50-60 dakika adası fırınla'yalım ve sıcak olarak servis yapalım afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar