Kuru Fasulye Tarifi
Kuru Fasulye Tarifi:
Kuru fasulye sofralarda olunca salata ve pilav eşlik eder
bazen bulgur bazen pirinç fark etmez ama kuru fasulyeyi sade olarak tüketmek
isteyenler kolay basit ve uygulaması çok kolay bir tarif.
Kuru Fasulye İçin Gerekli Malzemeler:
1 kase kuru fasulye
1 adet küçük baş soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası (acı)
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Karabiber
Tuz
Su
Kuru Fasulye Hazırlanışı:
1-Kuru fasulyeyi akşamdan veya sabah erkenden sıcak sula
ıslayalım.
2-Sonrasında düdüklü tencerede fasulyeler iyice 20-25 dakika pişirelim ve süzelim.
3-Tencereye ince doğradığımız soğanı alalım yağda pembeleşinceye kadar kavuralım üzerine salçaları ekleyelim ve salçaları da kavuralım üzerine fasulyeleri alalım ve soteleyelim üzerine sıcak su ekleyelim üstüne çıkacak kadar 6-8 dakika kadar daha kısık ateşte kaynatalım ve köpük, köpük kaynamayı bırakınca fasulye tüketmeye hazır.
2-Sonrasında düdüklü tencerede fasulyeler iyice 20-25 dakika pişirelim ve süzelim.
3-Tencereye ince doğradığımız soğanı alalım yağda pembeleşinceye kadar kavuralım üzerine salçaları ekleyelim ve salçaları da kavuralım üzerine fasulyeleri alalım ve soteleyelim üzerine sıcak su ekleyelim üstüne çıkacak kadar 6-8 dakika kadar daha kısık ateşte kaynatalım ve köpük, köpük kaynamayı bırakınca fasulye tüketmeye hazır.
Yorumlar
Yorum Gönder