18 Nisan 2015 Cumartesi

Kuru Fasulye Tarifi

Kuru Fasulye Tarifi:

Kuru fasulye sofralarda olunca salata ve pilav eşlik eder bazen bulgur bazen pirinç fark etmez ama kuru fasulyeyi sade olarak tüketmek isteyenler kolay basit ve uygulaması çok kolay bir tarif.

Kuru Fasulye İçin Gerekli Malzemeler:

1 kase kuru fasulye

1 adet küçük baş soğan

1 yemek kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçası (acı)

2 yemek kaşığı sıvıyağ

Karabiber

Tuz

Su

Kuru Fasulye Hazırlanışı:

1-Kuru fasulyeyi akşamdan veya sabah erkenden sıcak sula ıslayalım.

2-Sonrasında düdüklü tencerede fasulyeler iyice 20-25 dakika pişirelim ve süzelim.

3-Tencereye ince doğradığımız soğanı alalım yağda pembeleşinceye kadar kavuralım üzerine salçaları ekleyelim ve salçaları da kavuralım üzerine fasulyeleri alalım ve soteleyelim üzerine sıcak su ekleyelim üstüne çıkacak kadar 6-8 dakika kadar daha kısık ateşte kaynatalım ve köpük, köpük kaynamayı bırakınca fasulye tüketmeye hazır.

0 yorum:

Yorum Gönder