Kabak Dolması Tarifi

Kabak Dolması Tarifi:
Taze kabaktan şöyle bol ekşili bir dolma yapılır. Taze,taze tezgahlarda yerini alan kabak dolmalık olarak tam olarak çıkmasa da küçüklerini seçtim lezzeti enfes ve tadında hafif nar ekşisi tadı olan bu tarif anneanne tarifidir yapanlardan tam not alacak bir tarif.
Kabak Dolması İçin Gerekli Malzemeler:
1 kilo taze küçük dolmalık kabak
1,5 su bardağı pirinç
1 çay bardağı pilavlık bulgur
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet orta boy soğan
2 adet yeşil sarımsak
1 tutam maydanoz
1 adet domates
Tuz
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 çorba kaşığı zeytinyağı

 Kabak Dolması Hazırlanışı:

1-Kabakları incecik olarak oyalım ve dış kısımlarını oyacak kenarı ile tırtıklayalım.

2-Bir kaseye nar ekşisini alalım içine tuz ve kuru naneyi ilave edelim üstüne 1 su bardağı koyup iyice karıştıralım ve içine oyduğumuz kabakları koyup suyla iyice her tarafını çalkalayalım.

3-Kabakları kenara alalım. Pirinçleri yıkayalım ve karıştırma kabına alalım üzerine bulguru, ince doğranmış domates, soğan, sarımsak ve maydanozları ilave edelim.

4-Biber ve domates salçasını ekleyelim, tuz, zeytinyağı ve nar ekşili kabakları batırdığımız suyun yarısını ilave edelim ve iyice harmanlayalım ve kabakların yarısına kadar dolduralım ve sıralı bir şekilde tencereye yerleştirelim ve kabakları dolduralım benim iç harcım arttı biraz domates doldurdum tabi.

5-Kabakların üstüne nar ekşili uyun kalan kısmını ilave edelim ve üzerine az bir miktar tuz ekleyelim ve üzerine çıkmaya yakın  kadar su ekleyelim ve ocağa alalım önce kaynayana kadar hareretli sonra kısık ateşte alalım ve 1 saate yakın pişirelim kabaklar yumuşayana kadar sonra servise hazır zaten afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar