İncir Tatlısı Tarifi
İncir Tatlısı Tarifi:
Kuru incirden hazırlanan tarif lezzetine ben doyamadım arkadaşımın tarifi paylaşmak istedim çünkü mükemmel hazırlamıştı elinin lezzeti bulaşmış derler ya aynen öyle paylaşmamak elde değildi o tadı zaten. Ellerine sağlık güzel yürekli arkadaşım ve görümcesi.
İncir Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler:
Kuru incirden hazırlanan tarif lezzetine ben doyamadım arkadaşımın tarifi paylaşmak istedim çünkü mükemmel hazırlamıştı elinin lezzeti bulaşmış derler ya aynen öyle paylaşmamak elde değildi o tadı zaten. Ellerine sağlık güzel yürekli arkadaşım ve görümcesi.
İncir Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler:
6 adet incir
3 yumurta
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 su bardağı ince dövülmüş ceviz
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti İçin:
1,5 su bardağı su
Yarım su bardağı şeker
1 yemek kaşığı nescafe
Muhallebisi İçin:
1 litre süt
2 yemek nişasta
2 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı şeker
1 paket krem şanti
İncir Tatlısı Hazırlanışı:
1-Kuru incirleri yumuşaması için sıcak suda iki saat
bekletmemiz gerek.
2-3 yumurta 1 su bardağı şekeri mikser de iyice çırpalım.
3-Üzerine unu, vanilya, kabartma tozu,incirleri ve cevizleri ekleyip tekrar iyice çırpalım.
4-Fırın kabına dökelim ve 175 derece fırında 25-30 dakika pişmeye bırakalım hemen şerbetini ayarlayalım.
2-3 yumurta 1 su bardağı şekeri mikser de iyice çırpalım.
3-Üzerine unu, vanilya, kabartma tozu,incirleri ve cevizleri ekleyip tekrar iyice çırpalım.
4-Fırın kabına dökelim ve 175 derece fırında 25-30 dakika pişmeye bırakalım hemen şerbetini ayarlayalım.
5-Suyu ve şekeri ocağa alalım ve 10 dakika kaynatalım üzerine
nescafe dökelim ve ılımaya bırakalım.
6-Tencereye sütü, nişastayı, unu,ve şekeri alalım karıştırarak
orta hararetli olacakta pişirelim ve soğumaya bırakalım.
7-Soğuduktan sonra içine krem şantiyi ekleyip mikserle iyice çırpalım.
7-Soğuduktan sonra içine krem şantiyi ekleyip mikserle iyice çırpalım.
8-İncir tatlısının gelelim son haline öncelikle fırından
çıkardığımız incirli kekin üstüne şerbeti alalım ve içine çekmesi için
bekleyelim.
9-Sonra hazır olan muhallebiyi dökelim ve soğuması için buzdolabında birkaç saat bekletelim en azından 2,5 saat olması lazım üzerine
10-Hindistan cevizi veya fıstık ile süsleyerek servis yapalım.
9-Sonra hazır olan muhallebiyi dökelim ve soğuması için buzdolabında birkaç saat bekletelim en azından 2,5 saat olması lazım üzerine
10-Hindistan cevizi veya fıstık ile süsleyerek servis yapalım.
Yorumlar
Yorum Gönder