21 Nisan 2015 Salı

İncir Tatlısı Tarifi

İncir Tatlısı Tarifi:

Kuru incirden hazırlanan tarif lezzetine ben doyamadım arkadaşımın tarifi paylaşmak istedim çünkü mükemmel hazırlamıştı elinin lezzeti bulaşmış derler ya aynen öyle paylaşmamak elde değildi o tadı zaten. Ellerine sağlık güzel yürekli arkadaşım ve görümcesi.
İncir Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler:
6 adet incir
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 su bardağı ince dövülmüş ceviz
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti İçin:
1,5 su bardağı su
Yarım su bardağı şeker
1 yemek kaşığı nescafe
Muhallebisi İçin:
1 litre süt
2 yemek nişasta
2 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı şeker
1 paket krem şanti

İncir Tatlısı Hazırlanışı:

1-Kuru incirleri yumuşaması için sıcak suda iki saat bekletmemiz gerek.

2-3 yumurta 1 su bardağı şekeri mikser de iyice çırpalım.

3-Üzerine unu, vanilya, kabartma tozu,incirleri ve cevizleri ekleyip tekrar iyice çırpalım.

4-Fırın kabına dökelim ve 175 derece fırında 25-30 dakika pişmeye bırakalım hemen şerbetini ayarlayalım.

 Şerbeti İçin:

5-Suyu ve şekeri ocağa alalım ve 10 dakika kaynatalım üzerine nescafe dökelim ve ılımaya bırakalım.

 Muhallebisi Hazırlanışı:

6-Tencereye sütü, nişastayı, unu,ve şekeri alalım karıştırarak orta hararetli olacakta pişirelim ve soğumaya bırakalım.

7-Soğuduktan sonra içine krem şantiyi ekleyip mikserle iyice çırpalım.


8-İncir tatlısının gelelim son haline öncelikle fırından çıkardığımız incirli kekin üstüne şerbeti alalım ve içine çekmesi için bekleyelim.

9-Sonra hazır olan muhallebiyi dökelim ve soğuması için buzdolabında birkaç saat bekletelim en azından 2,5 saat olması lazım üzerine

10-Hindistan cevizi veya fıstık ile süsleyerek servis yapalım.

0 yorum:

Yorum Gönder