28 Nisan 2015 Salı

Çikolatalı Islak Kek Tarifi

Islak kek sevenler çok tur benim gibi bol soslu ve çikolatalı olursa daha da ayrı bir lezzet olur tabi. Lezzetine lezzet katabilirsiniz benim gibi sizde iki dilim çikolata ile sosunu daha da yoğun olmasını dilerseniz sizde benim gibi buyurun bakalım. Tadını yoğun olmasını istemeyenler tabi zorunda değil.
Çikolatalı Islak Kek İçin Gerekli Malzemeler:
3 yumurta
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kakao
1 paket kabartma tozu
Bir paket vanilya
50 gr bitter çikolata
1 çay bardağı süt
Üzeri için: 
Hindistan cevizi

Çikolatalı Islak Kek Hazırlanışı:

1-Yumurta ve şekeri iyice çırpalım ve üzerine sıvıyağ, şeker ve sütü ekleyip tekrar çırpalım ve içine vanilya ve kakao’yu ekleyip tekrar çırpalım ve bu sostan bir su bardağı ayıralım sos tavasına.

2-Diğer yandan kabartma tozu ve unu ekleyip iyice çırpalım ve yağlanmış fırın borcamına dökelim ve ısıtılmamış fırına sürelim 175 derece benim fırınımda yeterli oluyor.

3-Sos tavasını öncelikle süt ve çikolata ekleyelim ve eriyene kadar karıştırarak benmari usulü kaynatalım ve kaynamaya başlayınca 5-7 dakika daha pişirelim ve kenara alalım.

4-Çıkardığımız kekin üzerine çatalla delik yapalım ve kek ılıyınca sosu ilave edelim ve sos içine çekene kadar bekleyelim 1 saat kadar sonra servise hazır.

0 yorum:

Yorum Gönder