Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi

Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi:
Pilav denilince aklıma hemen kuru fasulye gelir ayrılmaz ikili gibi düşünürüm hep. Pilav mutfağımızda bir çok kez pişirilen lezzetler sıralamasında ilk sıralarda yerini alıyor. Şehriyeli pilavı güzel bir görüntü ile hazırlamak istedim lezzetinden hiç bir şey kaybetmeden hafif kıkırdak şehriyelerle servis yaptığım pilav tarifini denemek isteyenler tam not alacaklar eminim.
Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı İçin Malzemeler:
1 çay bardağı arpa şehriye
1 kase osmancık pirinç
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı mısır özü
Tuz
Arzu edilirse karabiber

Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Hazırlanışı:

1-Pirinçleri az tuzlu ve ılık suda 10 dakika bekletelim yıkayalım ve suyunu süzelim.

2-Ocağa tencereyi alalım üzerine mısır özü ve tere yağını alalım ve tereyağı eriyince üzerine şehriyeyi ekleyelim.

3-Şehriye rengi dönünce bir kaseye şehriyelerin yarısından fazlasını alalım. pirinçleri ekleyip tuz atalım ve iyice pirinçleri kavuralım ama karıştırırken pirinçleri kırmayalım.

 4-2,5 kase sıcak su ekleyelim ve üzerine tuz atalım karabiber atmak isteyende bu arada atmalıdır ağzını kapatalım ve suyunu 5 dakika çekmeye başladığında keseye aldığınız şehriyeleri kase ile tencerenin ortasına yerleştirelim kase ile birlikte kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim ardından 10 dakika demlendi'relim ve bekletmeden servis yapalım.

5-Pilav servis tabağına alalım ve kızarmış hafif yumuşamış şehriyeleri üzerine serpiştirelim servis yapalım afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar