2 Nisan 2015 Perşembe

Arap Kebabı Tarifi

Arap Kebabı Tarifi:
Kıyma ile hazırlanan tarif patatesli köfte ile servis yapılan bir yemek olsa da zaman zaman ara sıcak olarak ta tercih edilebiliyor sofralarda. Yapımı kolay ve 20 dakika gibi kısa bir zaman içinde hazırlayabileceğiniz tarif aynı zamanda kısa zaman dilimi içinde  hazırlanabiliyor.
Arap Kebabı İçin Gerekli Malzemeler:
400 gr kuzu kıyma yağsız
3 adet orta boy soğan
3 adet kırmızı ve yeşilbiber
3 adet orta boy domates
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı su
Kimyon
Tuz


Arap Kebabı Hazırlanışı:

1-Kıymayı tencereye alalım üzerine suyu ekleyelim ve orta ateşte suyunu çekmeye bırakalım.

2-Suyunu çeken kıymanın üstüne sıvıyağı ekleyip iyice kavuralım.

3-Soğanları soyup suyun içine dört eşit parçaya bölelim ve doğrayıcıdan aşırı inceltmeden doğrayalım ve suyunu sıkalım.

4-Biberleri de doğrayıcı'da doğrayalım ayrı kaba alalım.

5-Domatesleri yıkayıp dört eşit parçaya bölelim ve onları da doğrayıcı'da doğrayalım.

6-Kıyma kavrulmuş olacaktır üzerine soğanları ilave edelim soteleyelim.

7-Biberleri soğanlardan 3 dakika sonra ekleyelim ve pembeleşen soğanların üstüne biber ve domates salçasını ekleyelim domatesleri ilave edelim ve 1 çay bardağı sıcak su ekleyelim iyice karıştıralım ve kısık ateşte pişmeye bırakalım 6-7 dakika içinde pişmiş olacaktır.

8-Üzerine maydanoz atarak servise sunalım afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder