7 Mart 2015 Cumartesi

Yufkadan Pişi Tarifi

Yufkadan Pişi Tarifi:
Pişi bir çok farklı tarifle hazırlanıyor çokta lezzetli olan aperatif tarifini yufka ile çok kolay bir şekilde çay saatleri için veya kahvaltı sofranız için hazırlayabilirsiniz.Hazır yufka ile yapılınca tarif daha pratik bir şekilde 15 dakika içinde servise hazırlayabilirsiniz. Yapımı 3-6 dakika kızartma işlemi ise 5-8 dakika arası sürüyor bu kadar kısa bir sürede bu kadar harika bir lezzete kim hayır diyebilir ki zaten işte tarif.
Pişi İçin Gerekli Malzemeler:
1-Adet yufka
1-Adet yumurta
1 Kase su
Tuz
Kızartmak için sıvıyag
İçi malzeme size bağlı:
Peynir çeşitleri ile maydanoz, patates, kıyma ben sade olarak hazırladım.

Yufkadan Pişi Hazırlanışı:

1-Yufkayı tezgaha açalım, Yumurtayı iyice çırpalım içine tuz atmayı unutmayalım.

2-Yufkanın ortasına yumurtayı boşaltalım ve yufkanın kenarlarını üzerine getirerek yumurtayı tüm yufkaya dağıtalım yapışma olmuyor telaşlanmayın.

3- Fırçada kullanabilirsiniz. 3 santim büyüklüğünde katlayalım ve bıçakla yine 3 santim büyüklüğünde keselim.

4-Pişilerimizi gelelim en son aşamasına.

5-Kaseye suyu alalım ve içine kestiğimiz yufkaları ıslatıp fazla sularının süzülmesi için süzgece dizelim.

6-4 dakika kadar beklettikten sonra kızgın yağın içinde iki taraflı kızarana kadar pişirelim.

Not: Sulu oldugu için yağda sıçrama oluyor illaki dikkat etmenizi öneririm.

0 yorum:

Yorum Gönder