17 Mart 2015 Salı

Yoğurtlu Erişte Tarifi

Yoğurtlu Erişte Tarifi:
Erişte iyi hatırlıyorum ninem mahalledeki arkadaşlarıyla tel şehriye ve erişte dökerlerdi hala  yapan var mı bilmiyorum ama onun tadı ayrı bir lezzetliydi. Erişteyi bir çok tarifi ile sofralarımızda aperatif olarak veya sulu yemek olarak sofralarımızda yerini alıyor.Yoğurtlu ve bol sarımsaklı olarak hazırladığım erişte tereyağı ile lezzetine lezzet katıyor işte tarif.
Yoğurtlu Erişte İçin Malzemeler:
500 gr erişte
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Su
Sosu İçin:
1 tutam yeşil sarımsak ( veya bir baş)
2 su bardağı yoğurt
Tuz
Üzeri İçin:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı nane


Yoğurtlu Erişte Hazırlanışı:

1-4 su bardağı suyu kaynatalım ve tencereye 1 çorba kaşığı tere yağını boşaltalım ardından az miktarda tuz atalım ve erişteleri ilave edelim orta hararetli ateşte 8 dakika kadar kaynatalım.

2-Geniş bir kaba alalım ve ilk sıcaklığının çıkması için kırmadan karıştıralım.

3-Sarımsakları ince ince doğrayıp yoğurtla birlikte iyice çırpalım yoğurdu daha iyi açmak için çok az su katabilirsiniz.

4-Ilımış olan erişteleri ilave edelim ve tuz atıp iyice harmanlayalım.

5-Sos tavasına iki kaşık tere yağını ilave edelim tereyağı iyice ısınınca ocağın altını kapatalım hazır olan nane ve pulbiberi hemen ilave edip karıştırıp yanmadan eriştenin üzerine gezdirelim servise hazır afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder