26 Mart 2015 Perşembe

Tereyağlı Yumurta Kapama Tarifi

Tereyağlı Yumurta Kapama Tarifi: Pazar Kahvaltısına Alternatif Bir Tarif
Pazar günleri için yapacağınız bir güzel tarif diyebilirim aslında diyette olanlar kusura bakmayın olur mu? Bu tarif yapması kolay olduğu kadar yemesi de güzel aşırı yağda yapanlara karşıyım ben karınca kararınca olmalı diyorum tereyağını bol bol ekmeğe bandırıp tüketmek isterseniz tercih sizin derim tabi.

Tereyağlı yumurta kapama lezzetini bir defa yediyseniz bir daha bırakamazsınız doyuruculuğu tereyağı ile ikiye katlanan yumurta ile güne daha dinç ve daha uzun süre tokluk hissi veren bir kahvaltılık arayanlar varsa buyurun lütfen yumurta kapama tarifi bizden yapması sizden.

Yapımı çok kolay pratik olan tarif bir çok yörede kahvaltı sofralarında yerini alıyor. Pratik oluşu ve tereyağı lezzeti ile tat kazanmış olan tarif mutlaka denemelisiniz.
Tereyağlı Yumurta Kapama İçin Gerekli Malzemeler:
4 adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Pulbiber

Tereyağlı Yumurta Kapama Hazırlanışı:

1-Yumurtaları üstüne gömecek kadar suda haşlayalım ve kabuklarını soyalım. iki parçaya bölelim.

2-Tereyağını tavaya alalım ve içine bir çimdik tuz ekleyelim ve tereyağı iyice ısınınca yumurtaları ilave edelim.

3- Sarı  (yani iç kısımları)kısımları iyice kızarmaya başlayınca pişmiştir servisi ister tavada (daha lezzetli ocaktır) ister servis sunumu ile tüketebilirsiniz üzerine istenilen miktarda pulbiber serpip afiyetle tüketebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder