29 Mart 2015 Pazar

Taze Kekikli Omlet Tarifi

Taze Kekikli Omlet Tarifi:
Türk damak tadına uygun bir kahvaltılık tarifi daha. Tezgahlarda yerini alan taze kekik kahvaltı sofraları için yumurta ile buluşuyor. Tatmak isteyenlere kolay, basit aynı zamanda pratik bir tarif. Deneyenlerin pişman olmayacağına eminim. İşte taze kekikli omlet tarifi.
Taze Kekikli Omlet İçin Gerekli Malzemeler:
50 gr taze kekik
4 adet yumurta
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pulbiber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Taze Kekikli Omlet Hazırlanışı:

1-Kekikleri yıkayıp süzgece alalım ve ayıklayıp temizleyelim.

2-Yumurtaları kaseye kıralım ve içine tuz ekleyip çatalla iyice çırpalım.

3-Yapışmaz tavaya sıvı yağı, kimyon, biber salçası, pulbiberi ilave edelim ve ocağın altını yakalım.

4-Karıştırarak kavurmaya başlayalım salça dağılmaya başlayınca kokusu da  çıkacaktır hemen kekikleri ilave edelim ve kekiklerin hafif rengi dönene kadar karıştıralım kekik kokusu sarmış olacaktır odaya hemen yumurtaları ilave edelim yumurta iyice pişince servise hazır afiyet olsun. Sofranızın tuzu eksik olmasın....

0 yorum:

Yorum Gönder