5 Mart 2015 Perşembe

Tavuklu Nohutlu Bulgur Pilav Tarifi

Tavuklu Nohutlu Bulgur Pilav Tarifi:
Tavuklu pilav lezzetli ve sevilen pilav tarifleri arasında yerini alan bir çok yörede yapılan pilav çeşididir. Tavuklu pilava nohut ve şehriyede çok yakışır. Sade tavuk eti ile de yapanlar çoğunluktadır. Bende tavuklu pilavı sade yapmaya alışık olmayanlardanım. İçinde ya şehriye ya da nohut tercih ederim. Nohut elimin altında haşlanmış olunca nohutlu tavuklu bulgur pilavı başka bir lezzette oluyor.
Tavuklu Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifi:
3 bardak iri bulgur
6 bardak tavuk suyu
1 kase haşlanmış didiklenmiş tavuk
1 kase haşlanmış nohut
Sıvı yağ
Tuz
Tavuklu Nohutlu Bulgur Pilav Yapılışı:

1-1 kilo tavuk but alalım ve haşlayalım ayıklayıp didikleyelim pilava kullanmak için hazır.

2-Tavuk bulyon tercih etmeyenlerdenim ama başım sıkınca imdadıma da yetişir hani.

3-Tavuk suyunu da pilav için ayırdım.

4-Pilav için hemen tencereye bir miktar sıvı yağ alalım ve içine tek bir parça ekmek atalım.

5-Ekmek kızarınca alalım ve üzerine bulguru ilave edelim karıştırıp hemen üzerine suyunu ardından nohutunu ekleyelim.

6-Bir taşım kaynadıktan sonra üzerine tavukları ilave edelim tuzunu ayarlayalım ve aslan gözü olana kadar pişirelim altını kapatalım ve ağzına bir havlu örtelim 6-8 dakika demlendirdikten sonra servise hazır.

0 yorum:

Yorum Gönder