31 Mart 2015 Salı

Tavada Su Böreği Tarifi

Tavada Su Böreği Tarifi:
Börek sofralarda olmazsa olmaz olan ara sıcak olarak çok tercih edilen tarifler arasındadır. Yufka ile çok kolay olarak hazırlayabileceğiniz su böreğini hızlı ve pratik olarak hazırlanan bir çok damak tadına  hitap edecek lezzette.
Tavada Su Böreği İçin Gerekli Malzemeler:
3 adet günlük yufka
1 kase rendelenmiş peynir
1 tutam doğranmış maydanoz
1 adet yumurta
150 gr tereyağı (sana margarin)
4-5 bardak su
1 çay bardağı sıvı yağ
Pişirmek için yanmaz tava
Tavada Su Böreği Hazırlanışı:

1-Maydanozları doğrayalım ve rendelenmiş peynir ile harmanlayalım.

2-Tereyağı'nı karıştırarak eritelim ama ılık olmasına özen gösterelim sıcak olmaması lazım içine yumurtayı kıralım ve iyice çırpalım.

3-Yufkaları tezgaha serelim üzerine yumurta ve tereyağlı sostan fırça yardımı ile sürelim ve ikiye ayıralım.

4-Ayırdığımız parçaların üzerine dağınık bir şekilde peynirleri serpiştirelim ve ince rulo şeklinde saralım ve yapışmaz teflon veya seramik tavaya gül şeklinde saralım.

5-3 adet yufkaya da aynı işlemi uyguladıktan sonra elimizle hafif olarak bastıralım ve üzerine çıkacak kadar su ekleyelim.

6-6 dakika bekleyelim ve tavanın üstüne börek şekli bozulmasın diye kapakla bastıralım ve fazla suyunu süzdürelim.

7-Üzerine bir çay bardağı sıvı yağı kenar kısımlarına ve üzerine gezdirerek dökelim ve altını açalım.

8-Ben böreği tavayı  çevirerek pişirdim ve arada altını kontrol ettim alttı pişince tavanın kapağına böreği ters çevirelim ve tekrar çiğ kısmını tavaya alalım alt kısmını da çevirerek pişirelim ve servis tabağına alalım.

9-Dilimleyerek ilk sıcaklığı geçer geçmez servise sunalım lezzeti ve görüntüsü ile muhteşem bir börek tarifi deneyenlerin pişman olmayacağı bir tarif.

10-Sofranızdan tuzunuz eksik olmasın. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder