9 Mart 2015 Pazartesi

Salçalı Pirinç Pilavı Tarifi

Salçalı Pirinç Pilavı Tarifi:
Sofralarda baş tacı olan pilav öyle çeşitlilik içinde yapılıyor ki ülkemizde sanırım saysak bi hayli tarif çıkar. Domates salçası ile harmanlanan pirinçlere nane kokusu eşlik eden bir pilav. Değişik bir tarif arıyorsanız işte.
Salçalı Pirinç Pilavı İçin Gerekli Malzemeler:
2 bardak osmancık pirinç
4 su bardağı su
1 adet küçük boy soğan
1 tutam nane
1 tutam maydanoz
1 çorba kaşığı domates salçası
Zeytinyağı
Tuz


Salçalı Pirinç Pilavı Hazırlanışı:

1-Pirinçleri iyice yıkayıp ve karıştırma kabına alalım.

2-Üzerine soğanları ince ince kıyalım ve ilave edelim.

3-Nane ve maydanozu da ince doğrayıp pirinçlerin üzerine alalım.

4-Salçayı zeytinyağını ve tuz ekleyip karıştıralım.

5-Şimdi sıra geldi buzdolabında 2 saat kadar bekletmeye.

6- 2 saat sonra pirinçler içine salça ve soğan aromosını çekmiş olacaktır.

7-Tencereye pirinçleri boşaltalım ve üstüne sıcak suyu ilave edelim.

8-Kaynamaya başladığında arada karıştırarak pişirelim altını kapattıktan sonra 5 dakika demlendirelim ve sıcak olarak servis yapalım afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder