24 Mart 2015 Salı

Fırında Soslu Patates Dilimleri

Fırında Soslu Patates Dilimleri:
Patatesi fırında balık, tavuk ve et yemekleri ile servis yapmak isteyenlere işte elma dilimi olarak hazırlanan oldukça basit ve hafif ve pratik bir tarif. 7 dakika hazırladım ben tarifi eli çabuk olanlar için 5 dakika gibi bir zamanda fırına sürebilirsiniz. Et yemeklerinin yanında çok lezzetli olacak patates tarifi işte. Sofranızın tuzu eksik olmasın.
Fırında Soslu Patates Dilimleri İçin Gerekli Malzemeler:
8 kişilik servis için:
1 kilo orta boy patates
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çorba kaşığı kekik
Tuz

Soslu Patates Dilimleri Hazırlanışı:

1-Patatesleri yıkayıp soyun ve elma dilimi olarak doğrayalım ve borcama alalım. 

2-Üzerine kimyon, pulbiber, kekik, tuz  ve sıvıyağını üzerine gezdirin harmanlayın ve 180 drece fırına sürün bu kadar kolay geriye pişmesi kalıyor. 

3-Patateslerin üzerleri kızarana kadar pişirin ve sıcak olarak servis yapın afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder