Evde Yaş Pasta Tarifi

Evde Yaş Pasta Tarifi:
Bir çok kişi evde pratik olarak pasta yapmayı denemiştir bende defalarca denemiş tutturamayanlardan olmuşumdur çoğu zaman. En sonunda başardım büyük emek vermesem de kendimden bir şeyler katmayı seviyorum yaptığım lezzetlere. Evde pratik olarak çok kısa zaman diliminde  hazır ürünlerin yardımı ile en güzel pastalar hazırlanabilir.Benim bir kaç malzemem eksikti ama yinede çok lezzetli oldu.
Evde Yaş Pasta Tarifi İçin Gerekli Malzemeler:
1 tane hazır pasta keki kakaolu
1 paket pasta kreması
1 paket çikolata sosu
3 su bardağı süt
1 çay bardağı badem
1 adet büyük boy muz
limon suyu
1 tatlı kaşığı şeker







Evde Yaş Pasta Hazırlanışı:

1-Öncelikle pasta için kremayı 1/5 su bardağı soğuk süt ile çırpalım ve kullanıma hazır hale getirelim.

2-Ardından 2 çay bardağı süt ile sürekli karıştırarak sıcak çikolatayı hazırlayalım.

3-Bademleri sıcak suda 1-2 dakika beklettikten sonra bıçak yardımı ile doğrayalım.

4-Muzları doğrayıp limon ile buluşturalım bu işlem pastanız üç gün bile dolapta kalsa muz dilimlerinin kararmasını önleyecek.

5-Sıra geldi pastanın son halini vermeye. Geriye kalan sütlü 1 tatlı kaşığı şekeri ilave edip pastayı ıslatalım ve üstüne sıcak çikolata ile kaplayalım.

6-Üzerine muzları dizelim ve bademleri serpiştirelim üzerine pasta kreması ilave edip aralarda boşluk kalmayacak şekilde yerleştirelim.

7-Üzerine yine badem ve çikolata ekledikten sonra pastanın diğer yarısını kapatalım ve pasta kreması ile kaplayalım. 2 çorba kaşığı kremayı ayıralım.

8-Buzdolabında 5 dakika bekletelim ve ardından çikolatayı gezdirelim en on olarak pasta kremasından kalan 2 çorba kaşığı kremayı pata sıkma torbasına alalım ve istediğimiz gibi süsleyelim son olarak 15 dakika buzdolabında beklettikten sonra servise hazır afiyet olsun.

9-Üstüne ve içine zenginleştirebilirsiniz çilek,kivi parçalanmış fındık,çikolata damlaları ve daha fazlası elinizin altında ne varsa onunla hazırlayabilirsiniz yeter ki içine bir tutam sevgiyi eksik etmeyin.

Yorumlar

Popüler Yayınlar