1 Mart 2015 Pazar

Cacık Tarifi

Cacık Tarifi:
Yaz aylarında ve kış mevsimi boyunca hafif aperatifler arasında olan cacık kuru fasulye ile harika gider. İşte rendeden geçirilmiş kolay ve pratik bir tarif daha. Hayatımızda sofranın tuzu olacak ve pratik olacak tarifleri en doğru ve geleneksel hali ile sunmaya devam.
4 Kişilik:
Cacık İçin Gerekli Malzemeler:
2 adet orta boy salatalık
4 su bardağı yoğurt
1 baş sarımsak
1 çorba kaşığı kuru nane
1 çay bardağı su
Tuz
Cacık hazırlanışı:

1-Salatalıkları rendenin ince yerinden rende yapalım ve suyunu çok hafifce sıkalım.

2-Yoğurda bir çay bardağı suyu ekleyerek robot ve ya çırpıcı ile yoğurdu açalım. 

3-Üzerine rendelenmiş salatalıkları ekleyelim

4-Kuru nane ve tuzunu ilave ettikten sonra servise hazır.

5-Üzerine renklendirmek için nane veya kırmızı pulbiberle ile süsleyebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder