9 Şubat 2015 Pazartesi

Tavuklu Kremalı Penne Makarna Tarifi

Tavuklu Kremalı Penne Makarna Tarifi:
Penne makarna İtalyan, mutfağından soframıza konuk olan kendine has yapımı ve tadına yabancılık çekmediğimiz makarnanın bu tarifine bayılacaksınız. Dünya mutfağından yemekleri denemek isteyenler için işte tarifi.
Tavuklu Kremalı Penne Makarna İçin Gerekli Malzemeler:
1 paket peni makarna
300 gr tavuk göğsü
1 paket çiğ krema
Tuz
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
Karabiber

Tavuklu Kremalı Penne Makarna Hazırlanışı:

1-Kuş başı doğradığımız tavuk göğsünü ayrı bir tencerede haşlayalım ve suyunu süzelim.

2-1 çay bardağı suyu ayıralım tavuk suyundan.

3-Derin ve büyük bir tencerede penne makarnaları kaynayan suda haşlamaya alalım.

4-Su miktarını ne fazla ne de az olmamasına dikkat edelim.

5-Haşlama sırasında makarnaya yapışmaması için 1 yemek kaşığı sıvıyağını ilave edelim.

6-Makarnayı yaklaşık 8 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır.

7-Daha yumuşak sevenler için 10 dakika ideal olacaktır.

8-Makarnanın suyundan da bir çay bardağı su ayıralım ve makarnayı süzgece alalım.

9-En son olarak tereyağını tencereye alalım eriyen tereyağının üzerine önce tavukları ilave edelim ve 2-3 dakika soteleyelim ardından makarnaları ilave edelim eş zamanlı olarak krema tavuk suyu ve makarnadan ayırdığımız suyu ilave edip iyice harmanlayalım birkaç dakika daha kısık ateşte lezzetleri birbirine karışına dek ocakta tutalım.

10-Arzuya göre karabiber servis yaparken üzerine gezdirelim. Afiyet olsun.

Not: Aklınızda bulunsun makarnayı haşladıktan sonra mutlaka soğuk sudan geçirmelisin yoksa yapış yapış olacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder